fbpx
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 15:04

Chrod Qutest: Φορητό straight DAC

Αν υπάρχει μια εταιρία από την Αγγλία που προσπαθεί να ανατρέψει το κλασικό Hi-Fi με σύγχρονες λύσεις αυτή δεν είναι άλλη από την Chord Electronics.

Στην πρόσφατη Έκθεση CES2018 παρουσίαση τον νέο της ψηφιοαναλογικό μετατροπέα Qutest. Αυτός είναι βασισμένος σε τεχνολογίας FPGA και όχι σε κάποιο τσιπ-DAC της αγοράς. Το σασί του από αλουμίνιο όπως όλες οι συσκευές της Chord και η μορφή του η γνωστή όπως των Mojo και Hugo 2 με τα μεγάλα φωτιζόμενα πλήκτρα.

To Qutest έχει φίλτρα για να διαλέξουμε, αλλά δεν έχει ενισχυτή ακουστικών και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες όπως το Hugo 2, είναι όμως εύκολο να το έχουμε μαζί μας.

Είναι ένα straight DAC δηλαδή.


Έχει USB-B, μια οπτική και δύο BNC ψηφιακές εισόδους, RCA αναλογικές εξόδους για την σύνδεση σε στερεοφωνικό, ενώ πιάνει 32bit/768KHz ανάλυση σε PCM και 22,4MHz ή 512DSD μέσω γαλβανικής απομόνωσης USB.

H συσκευή μπορεί να τροφοδοτηθεί από 5V θύρα micro USB. Eπιπλέον προσφέρει επιλογή στάθμης εξόδου σε 1, 2 ή 3Vrms, έχει χαμηλές παραμορφώσεις και θόρυβο, ενώ η τιμή του είναι 1.550 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sennheiser HD820: Ακουστικά high-end Jadis Electronics: Στην Ηχοδομή »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...