fbpx
Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 15:09

RIP Dave Wilson

O ιδρυτής της περίφημης Wilson Audio δεν είναι πια μαζί μας. Ο 73χρονος Αμερικανός σχεδιαστής, που άλλαξε τον χάρτη της υπερυψηλής πιστότητας με τις δημιουργίες του, άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 25/5 στο σπίτι του, με την οικογένειά του στο πλευρό του, μετά από μια μακρά περίοδο ασθένειας.

Ο εκλιπών πρόλαβε να φθάσει στο απώγειο της σχεδιαστικής του πορείας με το WAMM Master Chronosonic ενώ από το 2016 είχε αφήσει την προεδρία της εταιρίας στον γιό του, Daryl Wilson, ο οποίος συνέχιζει με το ίδιο πάθος το έργο του πατέρα του.

Ο Dave Wilson γεννήθηκε το 1944 και από πολύ νωρίς ανακάλυψε την αγάπη του για τον καλό ήχο. Ξεκίνησε κάνοντας τις δικές του audiophile ηχογραφήσεις και ακολούθησαν οι πρώτες του σχεδιάσεις ηχείων, που έγιναν σε ένα γκαράζ, με σκοπό να αναλύσει καλύτερα τις ηχογραφήσεις του.

Το 1981 ήρθε το πρώτο modular ηχείο δαπέδου WAMM (Wilson Audio Modular Monitor) και λίγο αργότερο το πρώτο ηχείο βάσης WATT (Wilson Audio Tiny Tot), το οποίο απέκτησε το ασορτί υπογούφερ με τον κωδικό Puppy το 1989. Έτσι γεννήθηκε το περίφημο WATT/Puppy που έμελε να καθορίσει την ultra high end σκηνή με τις διάφορες εκδόσεις του για χρόνια, ως το πλέον καλοπουλημένο ηχείο της υψηλής κατηγορίας τιμών. Έκτοτε η εταιρία έχει πλουτίσει τη γκάμα της με πολλά μοντέλα, όπως το εμβληματικό X-1 Grand Slam του 1993, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει και πιο προσιτά ηχεία.

Η δουλειά του Dave Wilson περιλαμβάνει τα αδρανή custom υλικά Χ και S για την κατασκευή της κάθε καμπίνας, την πλήρη αποφυγή των επίπεδων προσόψεων, ιδιαίτερα μεγάφωνα που συνδυάζουν οργανικά διαφράγματα με βάση το χαρτί με υψηλής τεχνολογίας μαγνητικά μοτέρ και πολύδρομες σχεδιάσεις που κυνηγούν τη χρονική ακρίβεια, μέσω πολλαπλών ρυθμίσεων των επιμέρους τμημάτων τους.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...