fbpx
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 22:56

Wilson Audio Chronosonic XVX: Υπερ-ηχείο

To πανάκριβο και χωρίς όριο κόστους WAMM Master Chronosonic, που κοστίζει στις Η.Π.Α. περί τα 850.000 δολάρια. Το 2018 η Wilson Audio παρουσίασε το Sasha DAW και τώρα ήρθε η σειρά του Chronosonic XVX που ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη.

Ένα ηχείο με νέες τεχνολογίες, τέσσερις ανεξάρτητους (QuadraMag ) μαγνήτες Alnico στο 4 ιντσών μιντρέιντζ, διάταξη  MTMM (midrange, tweeter, midrange) και ένα ακόμη QuadraMag μιντρέιντζ στο επάνω μέρος.

Το επάνω μέρος του ηχείου είναι ανοιχτής αρχιτεκτονικής σκελετός με το γνωστό X-Material της Wilson Audio ενισχυμένο με αλουμίνιο. Αυτό ρυθμίζεται στο πεδίο του χρόνου, αλλάζει δηλαδή κλίση.  

Στο κροσόβερ υπάρχουν πυκνωτές AudioCapX της Wilson. Ακόμη και ειδικό σύστημα φωτισμού από την Coolfall υπάρχει στο ηχείο που βοηθά στην ρύθμιση του Chronosonic XVX στο πεδίο του χρόνου.

Στην ουσία υπάρχουν δύο μικρομετρικές ρυθμίσεις στο επάνω μέρος του ηχείου, μια του επάνω μεγαφώνου QuadraMag driver και του τουίτερ και μια του δεύτερου QuadraMag και του μιντρέιντζ των 4 ιντσών.

Τα δύο αυτά συστήματα ρυθμίζονται ξεχωριστά. Επίσης υπάρχει ένα ακόμη τουίτερ στο πίσω μέρος με ρύθμιση από 0dB έως -37dB εξασθένιση. Στο κάτω μέρος υπάρχουν δύο γούφερ ένα 10 και 12 ιντσών, ενώ πιο χαμηλά είναι η οπή του bass reflex. Όπως το μοντέλο WAMM έτσι και η καμπίνα του  XVX, είναι κατασκευασμένη από τα «κρυφά» μυστικά υλικά X και S-Material, καθώς και με αλουμίνιο της Wilson Audio.

To ηχείο Chronosonic XVX θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2019 στα 329.000 δολάρια.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...