fbpx
Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 17:59

PMC, Kii, Wilson and more exotic new speakers

Καθώς οι μέρες πλησιάζουν μέχρι την έκθεση του Μονάχου, οι ανακοινώσεις για τα νέα μοντέλα δίνουν και παίρνουν. Φέτος φαίνεται πως είναι η σειρά των διάσημων κατασκευαστών ηχείων να «συντονιστούν», κατεβάζοντας στην Έκθεση κορυφαία μοντέλα που είναι βέβαιο πως θα συζητηθούν πολύ.

Έχουμε καταρχήν την Wilson Benesch και το Eminence, ένα ηχείο δαπέδου με 10 μεγάφωνα αλλά μόλις 2,5 δρόμων σχεδίαση.

Διαθέτει τα πλέον εξελιγμένα μεγάφωνα και καμπίνα στην ιστορία της εταιρίας, όπως το υβριδικό τουίτερ υφασμάτινου/carbon θόλου Fibonacci με σασί από ανθρακονήματα, με την καμπίνα από ανθρακονήματα να περιλαμβάνει εσωτερικές ατσάλινες ενισχύσεις. Διαθέτει οχτώ γούφερ των 7 ιντσών και ένα μιντρέιτζ επίσης 7 ιντσών, το οποίο λειτουργεί χωρίς βαθυπερατό φίλτρο. Έχει διαστάσεις 199x28x68 εκ. (ΥΠΒ), ζυγίζει 145 κιλά, κατεβαίνει στα 24Hz με 89dB/4,5Ω και κοστίζει £140.000. Η συμπατριώτισσά της PMC επίσης κατεβάζει ναυαρχίδα, το σημαντικότερο μοντέλο που έχει παράγει μετά το αρχικό ΒΒ5 του 1990,αλλά τηρεί σιγήν ιχθύος για τις λεπτομέρειες.

Περνάμε τον Ατλαντικό ωκεανό και πάμε στις ΗΠΑ, όπου η Wilson Audio με το TuneTot φαίνεται να μας δίνει αυτό που θα ήθελαν πολλοί, ένα ηχείο βάσης επιπέδου αναφοράς, ικανό για κοντινές ακροάσεις, με κόστος που δεν θα είναι απογορευτικό. Από τις φωτό φαίνεται να έχει το περίφημο CST τουίτερ και τα «κοψίματα» του Yvette στην κορυφή της καμπίνας.

Περνάμε μετά στην αγγλική Vivid Audio με τις ακραίες αλουμινένιες κατασκευές, η οποία με τη σειρά Kaya προσφέρει την προσιτή εκδοχή των κορυφαίων Giya. Οι καμπύλες έχουν παραμείνει, όπως και η εσωτερική φόρτιση των γούφερ αλά Nautilus αλλά όλα είναι πιο απλά, ενώ η σειρά θα έχει πέντε μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου κεντρικού ηχείου.

Ολοκληρώνουμε με την γνωστή μας Kii Audio, που έχει ταράξει τα νερά με το ενεργό Three, το οποίο αποκτάει bass extender με τον κωδικό BXT. Το ασορτί μπασοκούτι εξοπλίζεται με 8 γούφερ και 2KW ενίσχυσης για το κάθε κανάλι, μετατρέποντας το ενεργό, βαασισμένο σε DSP ηχείο βάσης σε ένα πανίσχυρο ηχείο δαπέδου.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...