fbpx
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 16:06

Oppo Digital Τέλος εποχής

Η Oppo, το τμήμα παραγωγής Blu-ray Disc player, ακουστικών και DAC – γνωστό ως Oppo Digital, ανακοίνωσε ότι παύει τις εργασίες της.

Δεν πρόκειται δηλαδή να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα, ενώ θα υποστηρίξει αυτά που ήδη κυκλοφορεί. Οι πωλήσεις θα συνεχιστούν έως την εξάντληση των αποθεμάτων της και μετά θα κλειδώσει την πόρτα. Η Οppo, ως γνωστό, έχει καταγωγή από την Κίνα με κύρια δράση την κατασκευή smartphones και η αγορά του hi-fi αλλά και του home cinema είναι μικρή για αυτή. Στην ουσία η Oppo Digital ήταν ένα είδος hoppy μερικών ανθρώπων της Oppo με τα smartphones.

Τι και αν κατασκεύαζε σπουδαία προϊόντα η Oppo Digital αυτό δεν την κράτησε να σταθεί στην αγορά. Το θέμα δεν είναι οικονομικό, η εταιρία τα πάει θαυμάσια στην αγορά της Κίνας και της Ινδίας με τα κινητά της. Δεν γνωρίζουμε τι συνέπειες θα έχει αυτό σε τρίτους κατασκευαστές που βάσιζαν τα player του σε μηχανισμούς της Oppo όπως η Cambridge Audio κ.α.


Τελικά το χώρο αυτό το να κατασκευάζεις κάτι καλό… έχει να κάνει μόνο με την αγάπη και την αφοσίωση, μερικές φορές όμως ούτε αυτά αρκούν όταν η εταιρία γίνει πολύ μεγάλη και τα έσοδα από το hi-fi είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά των smartphone και των άλλων νέων αγορών.

Πιστεύουμε ότι τα νέα audio της Oppo θα κυκλοφορήσουν μέσα από τα κανάλια των smartphone της, όπως κάνει και η Huawei που πρόσφατα παρουσίασε mobile hi-res dac.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...