fbpx
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 16:07

Final D8000: Μαγνητοστατικά ακουστικά

Aνακοινώθηκαν και επίσημα τα κορυφαία πλάναρ (μαγνητοστατικά) ακουστικά της Ιαπωνικής Final.

Ο κατασκευαστής για να τα δημιουργήσει επέστρεψε στον πάγκο του εργαστηρίου. Ανέπτυξε νέα διάταξη παραγωγής μαγνητικού πεδίου με σύστημα απόσβεσης αέρα που ονομάζεται AFDS (Air Film Damping System). Αυτό επικεντρώνεται στην ευαίσθητη περιοχή των υψηλών συχνοτήτων, αλλά και της περιοχής χαμηλών συχνοτήτων έχοντας την αίσθηση ανοικτών δυναμικών ακουστικών.

Eμείς τα ακούσαμε σε προ-παραγωγή από τον Μάιο


Στα συμβατικά ακουστικά πλάναρ το διάφραγμα έρχεται σε επαφή με τον μαγνήτη, γι' αυτό είναι απαραίτητο να αυξάνεται η συχνότητα των μπάσων που μπορεί να αναπαράγει η μονάδα. Για να αντισταθμιστεί το μπάσο που λείπει, το εσωτερικό του μαξιλαριού των ακουστικών είναι ερμητικά σφραγισμένο και το μπροστινό μέρος του διαφράγματος κλειστό.


Τα D8000 λύνουν το πρόβλημα του διαφράγματος που έρχεται σε επαφή με τον μαγνήτη με το σύστημα AFDS, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μείωση της συχνότητας των μπάσων (πιο χαμηλά δηλαδή) που μπορεί να αναπαράγει η μονάδα οδηγού. Μαζί με τα «αναπνεύσιμα» μαξιλαράκια, κατέστησε δυνατή η αναπαραγωγή χαμηλού που έχει αίσθηση όγκου και ανοιχτότητας, έναν ήχο δηλαδή που θα μπορούσαμε να πάρουμε μόνο από δυναμικά ακουστικά.


Για την αναπαραγωγή των ευαίσθητων υψηλών συχνοτήτων, βοηθάει το γεγονός ότι το διάφραγμα είναι ελαφρύ. Στα D8000 αυτό είναι ελαφρύτερο σε βάρος από το διάφραγμα ίδιας διάμετρο των δυναμικών ακουστικών. Υπάρχει ένα εξαιρετικά ελαφρύ φιλμ για διάφραγμα που έχει ένα εξαιρετικά λεπτό πηνίο αλουμινίου, κάτι που είναι απαραίτητο στον δυναμική τους λειτουργία.


Τα ακουστικά αυτά έχουν διαχρονική αξία αφού μπορούν να αποσυναρμολογηθούν με βίδες. Επιτρέποντας έτσι την επισκευή και μελλοντικές αναβαθμίσεις. Το περίβλημα είναι από κράμα αλουμινίου μαγνησίου, υπάρχει φινίρισμα δέρματος υψηλής ποιότητας για να καταπολεμά τους μικρούς κραδασμούς.


Τα ακουστικά D8000 παράγονται στην πόλη Kawasaki της Ιαπωνίας. Έρχονται με αποσπώμενο καλώδιο. Υπάρχουν δύο καλώδια, ένα με δύο mini jack 3,5 mm (μήκους 1,5 m), και ένα με κανονικό καρφί 6,3 mm (μήκους 3 m).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Οδηγοί επίπεδου τύπου AFDS
Ευαισθησία 98 dB / mW
Αντίσταση 60 Ω
Βάρος 523 g

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CanSouth 2017: Επιτυχές Chord Electronics Poly and Mojo: Mobile music server »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...