fbpx
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 15:55

Sennheiser Orpheus: Η πρώτη επαφή

Μετά την έκθεση Hxos Eikona Show 2016, όπου πρωτοπαρουσιάστηκαν στην Ελλάδα τα ύπερ-ακουστικά Orpheus της Sennheiser, κάναμε και την πρώτη επαφή μαζί τους στα στούντιο της αντιπροσωπείας Φ. Νάκας. 

Τα Orpheus είναι τα ακριβότερα ακουστικά του κόσμου και τα καλύτερα ακουστικά που έχει κατασκευάσει ποτέ η Sennheiser. Το εγχείρημα της δημιουργίας των απόλυτων ακουστικών το έκανε η εταιρεία και το 1991 με τα HE90/HEV90, τα πρώτα Orpheus, ένα σετ ηλεκτροστατικών ακουστικών και λαμπάτου ενισχυτή που κυκλοφόρησαν σε περιορισμένη έκδοση 300 κομματιών και έγιναν συλλεκτικά.

DSC00725.jpg

Το ίδιο εγχείρημα το επαναλαμβάνει τώρα με τα νέα Orpheus, τα HE1060/HEV1060, που κοστίζουν 50.000 ευρώ και αποτελούν το υπέρτατο έμβλημα στη γκάμα ακουστικών της εταιρείας, που δείχνει έτσι την κυριαρχία της έναντι του ανταγωνισμού. Η πρώτη μας επαφή μαζί τους ήταν μια μοναδική εμπειρία, καθώς κανένα άλλο μοντέλο ακουστικών δεν μπορεί να αγγίξει την ανυπέρβλητη πολυτέλεια και την απαράμμιλη σχεδίαση των νέων Orpheus.

DSC00728.jpg

Από την ιεροτελεστία της ενεργοποίησης του ενισχυτή, όπου οι λυχνίες ξεπροβάλλουν από το μαρμάρινο σκαλιστό σασσί και το μεταλλικό κάλυμμα ανοίγει για να αποκαλύψει τα ακουστικά, έως τις 8 λυχνίες και τα πολύτιμα μέταλλα που χρησιμοποιύνται στις μεμβράνες των ακουστικών, τα Orpheus αποτελούν ένα μοναδικό δημιούργημα στο χώρο του Hi-End. 

DSC00720.jpg

Όσο για την ηχητική τους απόδοση και την εμπειρία της ακρόασης των Orpheus, θα επανέρθουμε με πλήρες review στο επόμενο μας τεύχος. Μείνετε συντονισμένοι.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...