fbpx
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 11:00

Apple: Bluetooth τέλος;

Πάντως η μεγαλύτερη έκπληξη της Apple στην παρουσίαση των iPhone 7 και iPhone 7 plus ήταν τα earbud ακουστικά της Apple.

Ονομάζονται AirPods και είναι ασύρματα με μια νέα τεχνολογία, ανάλογης τεχνολογίας ακουστικά παρουσίασε και η άλλη εταιρία της Apple. Τα ακουστικά αυτά φέρουν ένα τσιπάκι που το ονομάζουν W1, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό.

Apple-W1-in-AirPods.png

Το W1 εξυπηρετεί στη λήψη, στην αναπαραγωγή ήχου και στον ασύρματο έλεγχο των κινητών. Η ασύρματη τεχνολογία του W1 δεν είναι Bluetooth. Τα AirPods δεν θέλουν «σύζευξη» με τη συσκευή όπως έχουμε μάθει από το Bluetooth, ώστε τα ακουστικά να είναι συνδεδεμένα ταυτόχρονα με το κινητό και το ρολόι Apple Watch για παράδειγμα.


Τα ακουστικά αυτά φέρουν ακόμη επιταχυνσιόμετρα και αισθητήρες υπερύθρων, όπως και σύστημα ακύρωσης του θορύβου, αλλά και μικρόφωνο όπως και μπαταρία η οποία κρατάει 24 ώρες από Lightning φόρτιση.


Με άλλα λόγια η Apple προσπαθεί να φέρει στα προϊόντα της ένα καινούριο σύστημα ασύρματης επικοινωνίας, ανταγωνιστικό του Bluetooth.

Μπορεί σήμερα τα iPhone 7 να έχουν Bluetooth δυνατότητα, όμως στο μέλλον ίσως τα επόμενα iPhone να το σταματήσουν όπως αφαίρεσαν την υποδοχή mini jack.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Lightning to mini jack DAC Apple Watch 2 »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...