fbpx
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 16:48

Huawei Mate 30 Pro: Smartphone ή Smart photo camera;

Aνακοινώθηκε η νέα σειρά Mate 30 της Huawei, επικεφαλής όπως πάντα είναι το μεγάλο μοντέλο Mate 30 Pro. Πίσω έχει 3D γυαλί και η οθόνη του είναι  6,3 ιντσών. Είναι τεχνολογίας Flex OLED και ονομάζεται Horizon Display, φθάνει μέχρι πίσω από τα άκρα της συσκευής με κλίση 88 μοιρών.

O λόγος πλευρών του Mate 30 Pro είναι 18,4:9, σχεδόν Full View δηλαδή. Xρωματικά η οθόνη είναι κινηματογραφική με κάλυψη του DCI-P3 και του HDR+. Το πλάτος της συσκευής όρθιο είναι 73,1 mm και το βάρος της 198 gr.

Δεν έχει καθόλου bazel στα άκρα, δεξιά αριστερά αφού υπάρχει οθόνη. Yπάρχει μόνο bazer στο επάνω και στο κάτω μέρος πάχους 4,2 mm, σημείο από το οποίο φαίνεται το μεταλλικό σασί της συσκευής. Η εγκοπή notch ψηλά στην οθόνη είναι πολύ μικρή μόλις 26,6mm, εκεί υπάρχουν ο αισθητήρας Gesture για αναγνώριση χειρονομιών, η Selfie κάμερα, ο αισθητήρας εγγύτητας και ένας ακόμη 3D αισθητήρας.

Στο πίσω μέρος της συσκευής βρίσκεται το ηχείο που… μοιάζει σαν κύκλος. Δεν υπάρχουν πλήκτρα για την ρύθμιση της έντασης του ήχου, ένα διπλό χτύπημα στο πλάι εμφανίζει τα ρυθμιστικά στην οθόνη ώστε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ένταση του ήχου. Για τις selfie ο λευκός κύκλος μπορεί να μετακινηθεί στην οθόνη όπου θέλουμε. Το κινητό θα κυκλοφορήσει σε μαύρο, space silver, cosmic purple και emerald green χρώμα.

Πίσω στο κάτω μέρος υπάρχει ματ επιφάνεια, ενώ πιο πάνω είναι γυαλιστερή. Για να το κρατάμε καλύτερα. Επιπλέον υπάρχουν και τα φινιρίσματα Vegan Leather Edition με επένδυση δέματος που δεν γλιστράει, σε Oragne και Forest Green χρώμα δέρματος.

Εσωτερικά υπάρχει ο επεξεργαστής Kirin 990 5G με 16 πυρήνες Mali GPU, αλλά και μόντεμ 5G. H συσκευή συνολικά έχει 21 κεραίες έχει για 5G, 4G, 3G, 2G, WiFi, Βluetooth κ.α. Υποστηρίζει το 5G σε όλα τα παγκόσμια δίκτυα , όπως n79, n78 ή n77. Εσωτερικά υπάρχει ακόμη ψύξη, από ένα φιλμ από γραφένιο για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Θα υπάρχει άλλο μοντέλο τo Μate 30 Pro 5G με λίγα περισσότερα ευρώ, ενώ το απλό Mate 30 Pro (χωρίς το 5G) κοστίζει 1.099 ευρώ για την έκδοση 8GB+256GB

H μπαταρία της συσκευής είναι 4500mAh, υποστηρίζει super charger με 40W και ασύρματη 27W, ενώ η αντίστροφη (reverse) φόρτιση έχει ταχύτητα 3x σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Το δυνατό σημείο του Mate 30 Pro είναι η φωτογραφική του μηχανή. Εδώ έχουμε μια διάταξη καμερών με τέσσερις αισθητήρες,  ένας 16MP με φακό Ultra f/2.2, ένας 40ΜP με  Super Sensing wide  f/1.8, ένας τηλεφακός 8ΜP με f/2.4  και laser focus.  Η ευαισθησία φθάνει μέχρι ΙSO204800, το ζουμ είναι 45x (3xοπτικό και 30x ψηφιακό). Το macro εστιάζει μέχρι και σε απόσταση 2,5 cm από το θέμα.

Κατά τα άλλα έχει OIS AIS σταθεροποίηση,  Pro Bokeh, ενώ ο κύριος αισθητήρας είναι ένας RYYB στα 40ΜP 4:3 είναι 1/1.7 ιντσών για βίντεο. Ο άλλος 40ΜP είναι RGGB 3:2 μεγέθους 1/1.54 ιντσών. Δύο μεγάλοι αισθητήρες δηλαδή τόσο για κανονικό όσο και για wide βίντεο. Η Huawei το ονομάζει αυτό Cine Camera και λαμβάνει βίντεο ανάλυσης 4Κ 60fps με ΙSO51200 και 4K HDR10+.

Δυνατή είναι η συσκευή και στην λήψη slow motion βίντεο που πιάνει 7680 fps, όταν το Galaxy Note 10+ έχει 960fps και το iPhone 11 είναι στα 240 fps. Υπάρχει δυνατός σταθεροποιητής εικόνας που κάνει το Mate 30 Pro να συμπεριφέρεται σαν action cam.

Η εταιρία για να δείξει την βιντεογραφική δυνατότητα του κινητού συνεργάστηκε με την DJI ώστε το Mate 30 Pro να συμβατό με gimbal Osmo Mobile 3, αλλά και με την εταιρία Profoto για φωτισμό με τα μοντέλα C1 και C2 Plus.

Στην παρουσίαση δεν έγινε λόγος για Αndroid, απλά δεν υπήρχαν τα Google services. Τι άλλο έχει Gesture Control για να κάνεις λειτουργίες με χειρονομίες, AI Auto Rotate ώστε να περιστρέφεται η οθόνη ακολουθώντας τα μάτια μας, προαιρετικό πενάκι M-Pen για γράφουμε στην οθόνη και βιομετρικό κλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη αλλά και face recognition για προστασία.

H συσκευή βγαίνει και σε Porsch Design με επένδυση δέρματος και αυξημένα χαρακτηριστικά μνήμης σε 5G δυνατότητα.

Όπως είπαμε η τιμή της θα είναι 1.099 ευρώ… αλλά δεν ξέρουμε πότε και που και αν θα κυκλοφορήσει.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...