fbpx
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 15:54

Ο ήχος και η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό

Αλλά εκεί στην ξένη…


HXOΣ


Πέτρος Μπελιμπασάκης: Με σπουδές μαθηματικού στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σε πανεπιστήμια της Φιλανδίας ο κ. Πέτρος αγάπησε από νωρίς τον ήχο. Η ακαδημαϊκή του πορεία διακόπηκε όταν αποφάσισε να βγει στην παραγωγή. Μετά από πολλές δημοσιεύσεις και έρευνα, έχει φθάσει σήμερα να είναι επικεφαλής του τομέα ήχου της Bang & Olufsen. Γνωρίζει τόσα καλά τα δίκτυα που η τελευταία του δημιουργία είναι το multiroom σύστημα της B&O, ενώ δική του σχεδίαση είναι τα τελευταία μοντέλα Beosound καθώς και οι εφαρμογές που τα ελέγχουν.

Γνωρίσαμε το κ. Πέτρο στην IFA όπου είχαμε την χαρά να συζητήσουμε για την πορεία του. Είναι τόσο δημοφιλής στο εξωτερικό που η συζήτηση μας διακόπηκε πολλές φορές από ξένους συναδέλφους, που είχαν τα δικά τους ερωτήματα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τους θαυμαστούς Έλληνες του εξωτερικού που διαπρέπουν και οδηγούν την μοίρα… θρυλικών και παγκόσμιων κατασκευαστών ηλεκτρονικών.


ΕΙΚΟΝΑ


Κώστας Βούζας: Η Philips μεγάλωσε μαζί με την Ελλάδα και ήταν κυρίαρχη στην αγορά για δεκαετίες ειδικά στις τηλεοράσεις. Πόσοι και πόσοι είχαν Philips τηλεόραση στο σπίτι και άλλοι τόσοι είχαν εντυπωσιαστεί τότε από την εικόνα και την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Πριν από μερικά χρόνια όταν οι δραστηριότητες της Philips στον τομέα των τηλεοράσεων περνούσαν στα χέρια της TP Vision, η μόνη χώρα που «έμεινε» χωρίς αντιπροσωπία στην Ευρώπη ήταν η Ελλάδα.

Η αναδιοργάνωση αυτή της Philips -που περνούσε την δική της κρίση- συνέπεσε με την οικονομική κρίση στη χώρα μας. Ως συνέπεια ήταν να πάψουν να φθάνουν τα καλά μοντέλα της εταιρίας στην Ελλάδα και μόνο μερικές προσφορές εμφανίζονται στα φυλλάδια των μεγάλων καταστημάτων. Το σκηνικό αυτό τελευταία ανατράπηκε.

Οι καλές τηλεοράσεις της Philips κυκλοφορούν πια από την Εισαγωγική Εμπορική Ελλάδος (Λ. Μεσογείων 321), ενώ ένας Έλληνας έχει αναλάβει τη κεντρική σκυτάλη της TP Vision. Πρόκειται για τον κ. Κώστα Βούζα με σπουδές χημικού στην Αγγλία. Γνωρίσαμε τον Κώστα στο Βερολίνο και στην Έκθεση IFA 2017, όπου παρουσίασε τις νέες τηλεοράσεις της Philips. Είναι σημαντική τιμή και εξέλιξη για τον Κώστα Βούζα που κατέχει αυτή την υψηλή αυτή θέση στη Philips, αφού μέχρι πρόσφατα την απολάμβαναν κυρίως Ολλανδοί.



Δεν είναι μόνο αυτοί. Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική έχει λαμπρούς Έλληνες που σχεδιάζουν, δημιουργούν κα παράγουν σύγχρονη… παγκόσμια τεχνολογία. Διευθύνουν εταιρίες, κατευθύνουν τις εξελίξεις και ορίζουν την επόμενη ημέρα… αναζητώντας το next big thing.

Στην Ελλάδα οι άνθρωποι αυτοί δεν θα είχαν καμιά τύχη αφού το λειτουργικό σύστημα της χώρας μας κάθε άλλο παρά τεχνολογικό είναι. Ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι -λαμπρές εξαιρέσεις- που μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι.

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...