fbpx
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 16:06

Aurion Audio: Καλλιτεχνική προσέγγιση

Μια ευαίσθητη ισορροπία στα όρια ανάμεσα της ηχητικής αναπαραγωγής και έκφρασης σε ήχο και εικόνα

O Γιάννης Δήμου, ο ιδρυτής της Aurion, δεν είναι ο συνηθισμένος dealer audio συσκευών, που συνήθως συναντούμε στις εταιρείες και τα καταστήματα του χώρου. Είναι μια ξεχωριστή περσόνα, κοσμογυρισμένος και «βουτηγμένος» στην παράδοση του high-end αλλά και της φωτογραφίας. Βαθύς γνώστης της μουσικής αναπαραγωγής υψηλής πιστότητας και έχοντας ζήσει στο χώρο αυτό μια ολόκληρη ζωή, ξέρει πλέον τα μυστικά του και μπορεί να «πλοηγηθεί» μεταξύ των προϊόντων που ανά πάσα στιγμή κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά. Αγαπάει το βινύλιο, συλλέγοντας μανιωδώς σημαντικές κυκλοφορίες κλασσικής και ροκ μουσικής, ενώ συνάμα ξέρει να εκτιμήσει τη μαγεία των ηλεκτροστατικών πάνελ, όπως τα θρυλικά ηχεία της Quad αλλά και τα ακουστικά της Kingsound που φέρνει στην Ελλάδα.


H Aurion Audio, από το 2011 που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύει κορυφαία μηχανήματα του σήμερα, χωρίς όμως να παραβλέπει και τα μηχανήματα του χθες, που έθεσαν στο παρελθόν τα θεμέλια για το σημερινό Hi-Fi. Στις τριώροφες εγκαταστάσεις της εταιρείας, που με γούστο και μεγάλη φροντίδα δημιούργησε ο Γιάννης Δήμου, συναντούμε μερικές από τις καλύτερες ηχομηχανές του παγκόσμιου στερεώματος.


Όπως τα θρυλικά ηλεκτροστατικά ηχεία της Quad, τα αειθαλή πάνελ που εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς στο χώρο, τα υπέροχα λαμπάτα της Air Tight, τις προχωρημένες ηλεκτρονικές υλοποιήσεις της Questyle, τα θηριώδη πικάπ της Hanss Acoustics, τα ηλεκτροστατικά ακουστικά της Kingsound και πολλές άλλες μηχανές ονείρου. Το ίδιο ισχύει και για τα αξεσουάρ ήχου, όπως το εκπληκτικό πλυντήριο δίσκων με υπερήχους της Audiodesk, τα ψηφιακά εργαλεία της Auralic και τα «ψαγμένα» καλώδια και αξεσουάρ της Synergistic Research.


Ο Γιάννης Δήμου συνεργάζεται με 15 οίκους, κάνοντας πάντα τις επιλογές του με βάσει την ποιότητα, την αξιοπιστία και τη διαχρονικότητα των προϊόντων. Όλα τα ηχητικά συστήματα, στα πολλαπλά στούντιο των τριών ορόφων της Aurion, είναι στημένα με πολύ μεγάλη προσοχή και αγάπη, λαμβάνοντας υπόψη το ταίριασμα μεταξύ της πηγής, των ενισχυτικών και των ηχείων. Έτσι το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα πάντα προσεγγίζει τον αυθεντικό ήχο, αυτό που η θρυλική Quad εξέφραζε με το: The closest approach to the original sound.


Ο Γιάννης Δήμου έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μια σπουδαία συλλογή μηχανημάτων, έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους μουσικόφιλους που θα επισκεφτούν το χώρο της Aurion. Μια επίσκεψη στην Κηφισιά θα σας φέρει σίγουρα πολύ πιο κοντά στο σύστημα των ονείρων σας.

ΙΝFO
AURION AUDIO
Δ. Κυριακού 3, Κηφισιά
Τηλ: 210 8088902
aurion.gr

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...