fbpx
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 09:30

Philips 55OLED803: ΟLED TV στα 999 ευρώ

Είναι μεγάλη είδηση όταν μια τηλεόραση OLED κοστίζει κάτω από τα 1000 ευρώ. Ο Κωτσόβολος ανακοίνωσε ότι η Philips του 2018 κοστίζει μόλις 999 ευρώ, μια τηλεόραση που πέρυσι αυτή την εποχή είχε 2.299 ευρώ. Σημαντική έκπτωση και πτώση τιμής. Πρόκειται για μια εξαιρετική τηλεόραση με το περσυνό πάνελ της LG και με επεξεργαστή P5 δεύτερης γενιάς της Philips. Να σημειώσουμε ότι η Philips έχει ήδη ανακοινώσει την νέα 55OLED804 στα 2000 ευρώ.

Οι διαφορές της με την περσινή της προσφοράς είναι πιο βελτιωμένο πάνελ και επεξεργαστής καθώς και πλήρη κάλυψη όλων των συστημάτων HDR και Dolby Αtmos και Dolby Vision. H 55OLED803 των 999 ευρώ έχει Ambilight και είναι Android TV. Ο επεξεργαστής P5 επεμβαίνει στο σήμα εισόδου, στο κοντράστ, στα χρώματα, στην ευκρίνεια και στην κίνηση, αναλύοντας αυτόματα την εικόνα. Στην επιλογή «Ζωντανή» η εικόνα παρουσιάζεται πιο φρέσκια με σαφήνεια στα περιγράμματα και με πολύ ζωηρά χρώματα. Στην λειτουργία «Ταινία», που είναι ότι πρέπει για κινηματογραφικές βραδιές, η εικόνα έχει όλη εκείνη την cine υπόσταση που αναζητούμε με εξομαλυσμένη κίνηση και αρκετά υψηλή φωτεινότητα ειδικά για σήματα SDR. Στο HDR υπάρχει συμβατότητα με HLG, HDR10, αλλά και HDR10+ (με Dynamic Tone Mapping), φυσικά για να απολύσετε το τελευταίο θα πρέπει να έχουμε αντίστοιχο περιεχόμενο (…που το περιμένουμε ακόμη).

Η Philips είναι εξοπλισμένη με μια εξαιρετική καινοτομία, το σύστημα Perfect Natural Reality που μετατρέπει το SDR σε πολύ πιστικό HDR. Εδώ η τηλεόραση είναι απίθανη, ο επεξεργαστής P5 εστιάζει στο θέμα του κοντράστ δίδοντας μια περισσότερο ρεαλιστική εικόνα στην οθόνη, σαν να είναι HDR. Στις ρυθμίσεις, εμφανίζονται δύο επιλογείς: Η πρώτη αφορά την αντίθεση (κοντράστ) που επεκτείνει με γραμμικό τρόπο το δυναμικό εύρος της εικόνας (περισσότερο φως) προκειμένου να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες του πάνελ OLED και η δεύτερη αφορά το Perfect Natural Reality.


Προσοχή στα ρυθμιστικά αυτά, γιατί μπορούμε να «χαλάσουμε» την εικόνα. Πραγματικά εδώ η εικόνα αναλύεται σε βάθος για να παραχθεί η επιθυμητή πυκνότητα, λαμπρότητα και 3D αίσθηση. Όσοι γνωρίζουν από επεξεργαστές εικόνας, αυτά τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, πράγμα που σημαίνει ότι ο P5 κάνει θαύματα. Όλη η P5 επεξεργασία προσθέτει μια υπέροχη πινελιά στο αποτέλεσμα.


Επεμβαίνει στο μικρο-αντιθέσεις των χρωμάτων, όπως είναι ένα κλαδί ενός δένδρου σε πράσινο φόντο, ώστε να το κάνει να ξεχωρίζει. Όπως είπαμε η τηλεόραση αυτή είναι εξαιρετική στο HDR upscaling, προσφέροντας υψηλή φωτεινότητα στα σημεία που χρειάζεται στην εικόνα, στα σύννεφα, στις ανακλάσεις και γενικά σε ότι είναι λαμπερό. Διατηρώντας τα υπόλοιπα σκοτεινά σε σημείο που να μπορείς να διακρίνεις σκιές και διαβαθμίσεις μαύρου.


Μάλιστα το HDR upscaling, λειτουργεί καλύτερα, από το κανονικό HDR και αυτό δείχνει πόση δουλειά χρειάζεται ακόμη από τα στούντιο για να δημιουργούν ταινίες υψηλού επιπέδου.
Mετά από αυτή την εξέλιξη δεν είναι μακριά η ώρα για καινούριες OLED ΤV κάτω από το χιλιάρικο. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα όταν πάρει μπροστά το εργοστάσιο της JDI από την Ιαπωνία που θα τυπώνει JOLED οθόνες (Ιnkject-printed ΙJP OLED), άλλης όμως τεχνολογίας από την OLED White της LG. O θαυμαστός κόσμος των OLED έχει πολλά να δώσει στην τηλεόραση.

Δεν γνωρίζουμε πόσο κομμάτια της 55OLED803 διαθέτει ο Κωτσόβολος, αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι θα γίνει ανάρπαστη. 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...