fbpx
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 13:56

Huawei Mate 30 Pro: Συσκευή μετάβασης

Ως μεταβατική συσκευή παρουσιάζεται το νέο Mate 30 Pro της Huawei, εάν δεν σταματήσει «εμπορικός» πόλεμος μεταξύ H.Π.Α. και Κίνας, μέχρι η εταιρία τον Απρίλιο του 2020 με το μοντέλο P40 Pro να φέρει στην αγορά το δικό της λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται Harmony.

To Μate 30 Pro θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες και ήδη έχουν διαρρεύσει σχεδόν τα πάντα όσο αφορά φωτογραφίες και χαρακτηριστικά.

Eίναι γνωστό ότι η συσκευή δεν θα έχει τις υπηρεσίες της Google, δηλαδή Googla Maps, YouTube, Gmail, Home κ.λ.π., παρά μόνο μια βασική εκδοχή του Android. Oι χρήστες της συσκευής θα καλούνται να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν εφαρμογές τρίτων, όχι Google. Ούτε play store δεν θα έχει. Βέβαια όσοι χρήστες κατέχουν το θέμα θα μπορούν… να βρουν τρόπους για να φέρουν την Google… στο Mate 30 Pro.

Η συσκευή κατασκευαστικά θα είναι βήματα εμπρός από τον ανταγωνισμό. Χρησιμοποιεί τον νέο ισχυρό επεξεργαστή Kirin 990 και η οθόνη του –ονομάζεται Waterfall τεχνολογίας AMOLED-  των 6,71 ιντσών καταλαμβάνει όλη την εμπρός επιφάνεια.

Στο πίσω μέρος του υπάρχει ένας μεγάλος κύκλος μέσα στον οποίο βρίσκονται 4 κάμερες (δύο 40MP, μια τηλεφακός 8MP και μια TOF) από την οποία θα ξεχωρίζει μια 40ΜP με κινηματογραφικές δυνατότητες. Εμπρός ψηλά στην οθόνη υπάρχουν 3 κάμερες και αισθητήρες για 3D scanning ακριβείας. Η μπαταρία του θα είναι 4500mAh και θα δέχεται φόρτιση 55W.

Η συσκευή Mate 30 Pro είναι μια επίδειξη τεχνολογίας της Huawei, ακόμη και χωρίς Google, που στην ουσία σημαδεύουν τις φωτογραφικές εταιρίες. Εκεί είναι η αιχμή της συσκευής στην φωτογραφία και στο βίντεο.

Κατά τα άλλα το Mate 30 Pro θα δείξει ότι η Huawei μπορεί και χωρίς την Google, ότι είναι μια αυτάρκης εταιρία τόσο σε hardware όσο και σε software. Μετά από αυτό θα τεθεί το δίλλημα Huawei με Google ή Huawei με Harmony, ένα πιο εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα που ίσως οδηγήσει την Huawei στο να κατακτήσει ακόμη πιο γρήγορα τον κόσμο της τεχνολογίας.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...