fbpx
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 13:02

Sonus faber Olympica Nova: Όλα καινούρια

H Sonus faber τους τελευταίους 12 μήνες προσπαθεί να ανανεώσει όλες τις σειρές των ηχείων της. Επόμενο ήταν να «αγγίξει» και την περίφημη σειρά Olympica. Τα νέα ηχεία ονομάζονται Olympica Nova, που διατηρούν την αρχοντιά των αρχικών έχοντας όμως βελτιώσεις στα μεγάφωνα, στο κροσόβερ, στην δομή της καμπίνας και γενικά στο κούρδισμα του όγκου τους. Στην ουσία πρόκειται για μια εντελώς νέα σειρά ηχείων.

Η νέα Olympica Nova αποτελείται επτά μοντέλα, τρία από τα οποία δεν υπήρχαν στην αρχική Olympica, δηλαδή η Olympica Nova έχει ακόμη ηχεία on-wall, ένα ακόμη βάσης και ένα μεγαλύτερο κεντρικό ηχείο.  

Η καμπίνα των νέων Olympica Nova είναι φτιαγμένη από 8 επίπεδα ξύλου για μεγαλύτερη ακαμψία. Στην κορυφή εκεί που υπήρχε δέρμα τώρα τοποθέτησαν ξύλο καρυδιάς ή ξύλο wenge, ανάλογα το φινίρισμα, καθώς και αλουμίνιο. Η οπή bass reflex που η Sonus faber την ονομάζει Stealth Ultraflex είναι από αλουμίνιο. Οι βάσεις των ηχείων έχουν αλλάξει και αυτές και είναι από αλουμίνιο και ακίδες από ατσάλι. Η πρόσοψη είναι από φυσικό ξύλο, δέρμα υπάρχει γύρω από τα γούφερ και γενικά η μορφή των Olympica Nova είναι ασύμμετρη για καλύτερη τοποθέτηση και αποτελεσματικό μπάσο.

Τα νέα τουίτερ είναι τεχνολογίας DAD (Damped Apex Dome) με μεταξένιο θόλο διαμέτρου 28mm και μαγνήτες νεοδυμίου. Το τόξο του δακτυλιδιού DADTM των τουίτερ είναι από αλουμίνιο.

Τα μιντρέιντζ και τα μιντγούφερ είναι από τη σειρά  Homage Tradition με βελτιώσεις στον κώνο (που είναι από πολτό χαρτιού και ίνες Kapok), στο σασί (που είναι από αλουμίνιο), στο πηνίο φωνής που είναι από CCAW (Copper Clad Aluminum Winding), ειδικό χαλκό και στο phase plug που είναι από αλουμίνιο με δακτυλίδι από χαλκό.

Τα γούφερ έχουν κώνο από σάντουίτς δύο φύλλων από πολτό χαρτιού με συνθετικό αφρό ανάμεσα τους.

Το κοσόβερ έχει Paracross Topology με πυκνωτές Clarity Cap.

Τα ηχεία θα κυκλοφορήσουν σε δύο ματ φινιρίσματα: Wenege και καρυδιάς.

 Οι τιμές για τις Η.Π.Α. είναι Olympica Nova V: $16.500 (ζεύγος)

Olympica Nova III: $13,500 (ζεύγος)

Olympica Nova II: $10.000 (ζεύγος)

Olympica Nova I: $6.500 (ζεύγος)

Olympica Nova Stand: $1.200 (ζεύγος)

Olympica Nova Center II: $7.000 (Ένα)

Olympica Nova Center I: $5.000 (Ένα)

Olympica Nova Wall: $4.000 (ζεύγος)

Οι τιμές αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με την Ευρώπη και στην Ελλάδα που θα είναι διαφορετικές. Τις αναφέρουμε ενδεικτικά. Τα ηχεία αναμένονται στην αγορά μέσα στη χρονιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Huawei Mate 30 Pro: Συσκευή μετάβασης LG OLED65E9PLA Review »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...