fbpx
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 13:01

Ηifiman Ananda BT: Και ασύρματα και USB DAC σύνδεση

Η Hifiman έκοψε τα καλώδια στα περίφημα ακουστικά Ananda και τα έκανε Bluetooth. Tα Ananda στηρίζονται σε ένα πολύ λεπτό και ελαφρύ διάφραγμα, που οδηγείται σε όλη την επιφάνειά του για να παράγει ήχο με πολύ χαμηλές παραμορφώσεις και κορυφαία απόδοση της φάσης.

Είναι ανοιχτού τύπου, με μια ασύμμετρη γρίλια στην πλάτη και ασύμμετρα μαξιλαράκια που εφαρμόζουν επακριβώς επάνω από τα αυτιά. Ρυθμίζονται με υβριδικό σύστημα στέκας (δέρμα/μέταλλο).

Tώρα στην νέα τους BT εκδοχή μπορούν να λειτουργήσουν ασύρματα και ενσύρματα… αν τελειώσουν οι μπαταρίες.  Φορτίζουν με θύρα USB C, δέχονται μικρόφωνο για κλήσεις και για gaming, ενώ η μπαταρία τους είναι αρκετά ισχυρή παρέχοντας 10 αναπαραγωγή.

Το σημαντικό είναι επίσης ότι φορτίζονται πολύ γρήγορα. Για μια πλήρη φόρτιση θέλουμε μόνο 2,7 ώρες.

Μπορούν να συνδεθούν και μέσω USB C, τότε η ανάλυση της σύνδεσης είναι 24bit/192ΚHz και η μπαταρία τους αντέχει μέχρι 13,5 ώρες. Εδώ το DAC τους λειτουργεί ως USB DAC.Το Bluetooth τους είναι hi-res αφού υποστηρίζει μέχρι 92/24, δηλαδή μέχρι LDAC. Αυτό σημαίνει ότι εσωτερικά έχουν DAC και ενισχυτή ακουστικών υψηλού επιπέδου.

Όπως καταλαβαίνεται πρόκειται για κορυφαία υλοποίηση τόσο από πλευράς κατασκευής των ακουστικών όσο και από πλευράς διασυνδεσιμότητας. Κανένας άλλος κατασκευαστής δεν έχει να παρουσιάσει ανάλογη λύση σε ακουστικά. Και Bluetooth LDAC και USB C.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...