fbpx
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 14:11

Huawei P30 Pro Περισκοπικό ζουμ

Σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα του νέου smartphone της Huawei P30 Pro είναι η τεχνητή του νοημοσύνη ΑΙ στη φωτογραφία, που τώρα ονομάζεται AI HDR+ πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί να αναγνωρίσει στοιχεία στο κάδρο (που πρόκειται να φωτογραφίσουμε) όπως ο ήλιος, η θάλασσα, το χιόνι κ.α. ώστε να δημιουργήσει μια «χαρτογράφηση» για να εφαρμόσει αυτόματα ρυθμίσεις εκεί υπου υπάρχει υπερέκθεση ή σκιές και σκοτάδι.

 

 

Xωρίς ζουμ, 1x δηλαδή.


Για να επιτύχει μεγάλη μεγέθυνση, δηλαδή φωτογραφικό ζουμ, το Huawei P30 Pro χρησιμοποιεί ένα νέο είδος ζουμ που ονομάζεται περισκοπικό. Μια ομάδα οπτικών στοιχειών, πίσω από το φακό συνδυάζεται για να πιάσει… το 5x οπτικό ζουμ.

Η φωτογραφία με την παραπάνω με οπτικό ζουμ 5x

 

Υπάρχει και το 10x υβριδικό ζουμ που «πηγάζει» από στοιχεία τόσο του αισθητήρα (με το περισκοπικό ζουμ) αλλά και του πρώτου αισθητήρα.

Με ψηφιακό ζουμ 50x, φθάνουμε εδώ.

 

Να θυμίσουμε ότι το Huawei P30 Pro έχει τρεις φωτογραφικούς αισθητήρες. Συνδυάζοντας όλα αυτά αλλά και αρκετή επεξεργασία εικόνας το Huawei P30 Pro φθάνει μέχρι τα 50x ψηφιακό ζουμ, αν και από τα 10x μέχρι τα 50x κάνει την εμφάνισή του ο γνωστός θόρυβος.

Αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα κινητό.

Το περισκοπικό ζουμ και τα οπτικά του στοιχεία.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...