fbpx
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 02:08

Panasonic GZ2000, GZ1000 και GZ950 OLED TVs

Μετά την OLED ναυαρχίδα τηλεόραση GZ2000 που έχει ήδη παρουσιαστεί στην CES 2019 στο Λας Βέγκας, η Panasonic παρουσίασε δύο ακόμη σειρές OLED τηλεοράσεων. Τις GZ1000 και GZ950. Στο επίκεντρο όλων των μοντέλων OLED είναι ο νέος επεξεργαστής HCX Pro Intelligent, ο οποίος αναπτύχθηκε και βελτιστοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με κορυφαίους ειδικούς από το Χόλυγουντ.

Αυτός ο εξαιρετικά γρήγορος επεξεργαστής υψηλής απόδοσης εγγυάται αναπαραγωγή εικόνων με καλές αντιθέσεις, λεπτομερείς διαβαθμίσεις χρώματος, γρήγορους χρόνους απόκρισης και ακόμα καλύτερη ευκρίνεια.

Επιπλέον, η τελευταία γενιά πάνελ OLED προσφέρει εξαιρετική αντίθεση και υψηλώτερη φωτεινότητα. Τα νέα μοντέλα υποστηρίζουν HDR10, HDR10+ και Dolby Vision αλλά και HLG φωτογραφίας.


Υπάρχει η πλατφόρμα My Home Screen 4.0 και υποστήριξη του νέου πρότυπου HbbTV Operator App Standard για πρώτη φορά, το οποίο είναι η «καθημερινή» έκδοση της εφαρμογής Operator HbbTV. Η βελτιωμένη My Home Screen 4.0, επιτρέπει στους θεατές να έχουν πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο ακόμα πιο γρήγορα και να το προσαρμόζουν ανάλογα με τις δικές τους ανάγκες.

Επιπλέον υπάρχει εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες βίντεο, όπως Netflix, Amazon Prime ή YouTube Επιπλέον, οι τηλεοράσεις είναι συμβατές με Alexa και Google Assistant για να μπορούν να λειτουργούν με φωνή. Ηχητικά οι τηλεοράσεις έχουν ήχο Dolby Atmos, ενώ το μεγάλο μοντέλο έχει καλύτερο ήχο αφού τον έχουν επιμεληθεί οι τεχνικοί της Technics. Kατά τα άλλα και έχουμε επιμελημένους τηλεοπτικούς δέκτες, ονομάζονται Quattro και είναι διπλοί για τα δορυφορικά, καλωδιακά και τηλεοπτικά σήματα.


Ο επεξεργαστής HCX Pro Intelligent είναι ο πιο ισχυρός της Panasonic. Αυτός αναλύει σε υψηλή ταχύτητα το χρώμα και ελέγχει εξαιρετικά το OLED πάνελ σε επίπεδο UHD HDR. Καταφέρνει με εντυπωσιακό τρόπο να μετρήσει την ποιότητα των σημάτων εικόνας για περισσότερες λεπτομέρειες και φυσικότητα. Έχει υποδομή Area Range Remaster που χωρίζει την εικόνα σε 128 τμήματα, για να τα βελτιστοποιήσει ανεξάρτητα.

Για να κάνει το κλασικό περιεχόμενο όσο το δυνατόν καλύτερη υπάρχει η δυνατότητα Intelligent HDR Remaster SDR που το μετατρέπει σε περιεχόμενο HDR. Για τον υπολογισμό αυτών των εικόνων σε HDR, η Panasonic χρησιμοποιεί βάση δεδομένων και τη γνώση των κινηματογραφιστών του Χόλιγουντ. Επιπλέον, έχει 4K Fine Remaster για αποτελεσματική μείωση του θορύβου για σαφήνεια εικόνας, ανεξάρτητα από το αν η πηγή είναι SD, HD ή 4K.


Η GZ2000 διαθέτει επίσης το πάνελ Master HDR OLED Professional Edition που είναι το καλύτερο OLED πάνελ που είχε ποτέ η Panasonic. Η Panasonic έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των βημάτων RGB και της κλίμακας γκάμα. Οι τηλεοράσεις OLED της Panasonic υποστηρίζουν τις κάρτες δοκιμών του μετρητικού CalMAN και όλων των οργάνων μέτρησης της CalMAN. Επιπλέον, υποστηρίζεται επίσης ρύθμιση Imaging Science Foundation (isf).


Οι τηλεοράσεις OLED της Panasonic για το 2019, αναμένονται στην αγορά τον Ιούλιο του 2019. Όλες θα βγουν σε 65 και 55 ίντσες.

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...