fbpx
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 15:02

Focal Stellia: Closed-back headphones

Από τα ηχεία Utopia Stella στα ακουστικά Stellia. Η Focal παρουσίασε τα καινούρια της ακουστικά Stellia που χρησιμοποιούν οδηγούς βηρυλλίου 40 χλστ., πηνίο φωνής από καθαρό χαλκό χωρίς καλούπι και είναι κλειστά στο πίσω μέρος τους.

Έτσι τα Stellia επιτυγχάνουν απόκριση από 5Hz έως 40ΚHz. Υπάρχει ένα είδος απορροφητικού με την ονομασία EVA τοποθετημένο ανάμεσα στους οδηγούς και στο πίσω μέρος για να ρυθμίζονται οι υψηλές συχνότητες και τα στάσιμα κύματα.

Για την κατασκευή των ακουστικών χρησιμοποιούνται ρομπότ ώστε να υπάρχει συνέπεια και ακρίβεια στο τελικό αποτέλεσμα. Στη στέκα των Focal Stellia υπάρχει μηχανισμός yoke, σαν και αυτόν που χρησιμοποιείται στα πανάκριβα ακουστικά Utopia της εταιρίας.

Το αποτέλεσμα είναι άνεση στην χρήση, ανεξάρτητα από το πρόσωπό ή το σχήμα της κεφαλής του χρήστη. Τα μαξιλαρία έχουν αφρό μνήμης υψηλής πυκνότητας και απομόνωσης, ενώ εξωτερικά είναι υπενδεδυμένα με δέρμα. Τα Stellia κυκλοφορούν σε φινίρισμα «κονιάκ» και μόκας, έχουν την δική του θήκη φύλαξης και έρχεται με δύο καλώδια. Ένα τριών μέτρων και ένα 1,2 μέτρων. Η τιμή του κοντά στα 3000 ευρώ.


Τα Focal Stellia είναι κατάλληλα για χρήση στο σπίτι, αλλά και έξω.


Nα σημειώσουμε ότι φέτος η Focal γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας και αναμένουμε πολλά νέα προϊόντα από αυτή.


TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Type Circum-aural closed-back headphones
Αντίσταση 35 Ω
Ευαισθησία 106dB SPL / 1mW @ 1kHz THD 0.1% @ 1kHz / 100 dB SPL
Απόκριση συχνοτήτων 5Hz–40ΚHz
Οδηγός 1.6" (40mm) pure Beryllium "M" μορφή θόλου
Βάρος 435g
Καλώδια • 1 x 4ft OFC 24 AWG cable with 3.5mm TRS Jack connector • 1 x 10ft OFC 24 AWG cable with 4-pin XLR connector • 1 x Jack adapter, 3.5mm female –6.35mm male
Θήκη 250x240x120mm

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...