fbpx
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 18:44

Bose Soundbar 500: Απογειώνει τον ήχο της TV

Ωραία το black friday πήρατε καινούρια τηλεόραση. Τι γίνεται όμως με τον ήχο της; Δεν ακούγεται εεε; Το ξέρουμε! Η λύση είναι μια ηχομπάρα και όταν μια ηχομπάρα έχει πάνω του το όνομα «Bose όπως η Soundbar 500 τότε σίγουρα έχετε, εκτός από εικόνα, και καλό ήχο.

Η Bose κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά ήχου και αυτό το έχει καταφέρει με έρευνα και ποιοτικά προιόντα. 

Η ηχομπάρα έχει μεταλλική κατασκευή, με μήκος 80 εκατοστά, έχοντας τα μεγάφωνα στην πρόσοψη και στα πλαϊνά. Συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi ή Εhernet, έχει Bluetooth και στην πίσω πλευρά της θα βρούμε μια HDMI (ARC) και μια ψηφιακή  οπτική είσοδο για την τηλεόραση.

Οι βασικές λειτουργίες  (ένταση, πηγή κλπ) ελέγχονται από ένα μικρό και εύχρηστο τηλεχειρηστήριο, αλλά όλο το ζουμί της υπόθεσης βρίσκεται εντός της εφαρμογής «Bose Music».

Η εφαρμογή έχει φιλικό UI και βρήκαμε κατευθείαν όλα τα μενού και τις ρυθμίσεις χωρίς δυσκολία. Από αυτήν θα "πιάσουμε" δικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στο TuneIn και μερικές υπηρεσίες όπως Spotify, Deezer κ.λ.π.

Στην συσκευασία υπάρχει μια στέκα κεφαλής με ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο που συνδέεται στο πίσω μέρος της Soundbar 500.

Τη φορέσαμε επί κεφαλής και τρέξαμε την λειτουργία AdaptiQ που μετράει πέντε διαφορετικά σημεία του χώρου (από τα οποία θα ακούμε) και προσαρμόζει την απόκριση του συστήματος ανάλογα, για να είμαστε σίγουροι ότι από αυτές τις θέσεις θα έχουμε ισορροπημένο και καθαρό ήχο.

Το AdaptiQ απενεργοποιείται με ένα απλό on/off, οπότε κάναμε αρκετά A/B τεστ για να δούμε την αποτελεσματικότητα του και πράγματι λειτουργεί υπέροχα.

Από την εφαρμογή μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα multiroom δίκτυο με άλλες συσκευές της Bose όπως το Home Speaker 500. Ο ήχος της είναι δυναμικός με μεγάλα αποθέματα ισχύος. Έχει εκπληκτική διασπορά με εικόνα μεγαλύτερη των διαστάσεων της και μπορούμε να προσαρμόσουμε τον ήχο μέσω ισοσταθμιστή και μερικών ακόμα ρυθμίσεων που υπάρχουν στην εφαρμογή.

Αν θέλουμε να κατέβουμε πιο χαμηλά μπορούμε να συνδέσουμε το Bass Module 500, ένα υπογούφερ κυβικού σχήματος, που πιάνει πολύ λίγο χώρο (περίπου 25εκ. η πλευρά), το μεγάφωνο του κοιτάει στην βάση του που έχει έναν διαχυτή και μοιράζει το μπάσο προς όλες τις κατευθύνσεις χαμηλώνοντας τις παραμορφώσεις.

Συνδέεται με την ηχομπάρα ασύρματα αλλά και ενσύρματα μέσω 3.5mm. Με το που συνδεθεί η ηχομπάρα με το υπογούφερ αλλάζει αυτόματα την συχνοτική της απόκριση αφήνοντας του χώρο να αναλάβει την «βαριά δουλειά» και να μην αλληλοκαλύπτονται συχνοτικά.

Υπογούφερ και ηχομπάρα θεωρούνται ένα ηχοσύστημα, που σημαίνει ότι δεν ρυθμίζουμε ξεχωριστά το υπογούφερ. Για να μειώσουμε (ή να αυξήσουμε) τις χαμηλές πρέπει να το κάνουμε από τον ισοσταθμιστή χαμηλών και υψηλών της εφαρμογής. Επίσης υπάρχουν και τα τα Bose Surround Speakers που μαζί με το υπογούφερ και την ηχομπάρα απογειώνουν ταινίες και σειρές, δημιουργώντας έτσι ένα πλήρες σύστημα surround sound.

Eίναι μια κορυφαία ηχομπάρα και απο τις καλύτερες που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα με δικτυακές, ηχητικές και απολαυστικές δυνατότητες.

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: AUDIO GROUP GREECE BV

ΕΠΑΦΗ: 210.6721200

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...