fbpx
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 16:56

Parasound Halo P6: Πρoενισχυτής-DAC

Η Parasound αναβάθμισε τον παλιό της προενισχυτή-DAC Halo P5, ο οποίος έγινε... P6, ένας προενισχυτής-DAC 2.1 καναλιών σε πολύ προσιτή τιμή. Οι βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι αρκετές.

Την DA μετατροπή την αναλαμβάνει πλέον το Sabre ES9018K2M της ESS, αντικαθιστώντας το παλιό Burr-Brown. Έχει μια ομοαξονική είσοδο, δύο οπτικές (μια επιπλέον από το P5) και μια USB που είναι «Plug&play» με λογισμικό Windows 10, η οποία υποστηρίζει πλέον DSD256 (και DoP) και PCM μέχρι 384kHz/32bit. Το ποτενσιόμετρο είναι από αλουμίνιο και είναι εξασθενητής τύπου κλίμακας (resistor ladder) με ρουλεμάν.

Έχει 6 εισόδους γραμμής (5 RCA, 1 XLR), τρεις home theater bypass (2 sub, 1 main) για απευθείας σύνδεση σε  τελικό και μια phono με διακόπτη τριών θέσεων (MM, MC 47kΩ, MC 100Ω). Όλες οι έξοδοι χωρίζονται σε Main και Sub (εξ ου και το 2.1).

Έχει δύο balanced-XLR (main-sub) και τρεις RCA (2 sub, 1 main). Στην έξοδο έχει δύο φίλτρα, Low Pass- High Pass, σε ένα εύρος συχνοτήτων 20-140Hz και διακόπτη απενεργοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποφασίσουμε αν θα «μαζέψουμε» τα ηχεία ή το υπογούφερ για να τα ταιριάξουμε συχνοτικά. Σπάνια συναντάμε κάτι τέτοιο και είναι μια ιδιαίτερα πρακτική λειτουργία. Η ένταση του υπογούφερ ελέγχεται με ρυθμιστικό στην πρόσοψη.

Το P6 είναι αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το P5 στον διαχωρισμό των καναλιών. Στην πρόσοψη θα βρούμε μια έξοδο ακουστικών των 3.5mm, με ξεχωριστό ενισχυτή ρεύματος, μια aux είσοδο, μια πολύ μικρή οθόνη που δείχνει την στάθμη και ρυθμιστικά «Bass», «Treble» και «Tone». Η τιμή του προτείνεται στα 1.495 δολάρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Metrum Flint: μίνι R2R DAC VPI Designer Prime: Ντυμένο Prime »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...