fbpx
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 15:44

Pioneer UDP-LX800: UHD 4K Blu-ray player

Το γνωρίζαμε αλλά σήμερα έγινε η ανακοίνωση. Η Pioneer, τώρα που απουσιάζει η Oppo, κυκλοφορεί το καλύτερο και πιο δυνατό player της αγοράς.  Το UDP-LX800 είναι ένα universal player οπτικών δίσκων, από CD και SACD μέχρι DVD και UltraHD Blu-ray, που έρχεται για να ανατρέψει την αγορά.

 Το UDP-LX800 ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ποιότητα αναπαραγωγής. Η μονάδα δίσκου, τα τροφοδοτικά που είναι ανεξάρτητα για τα  αναλογικά και ψηφιακά κυκλώματα, οι βαθμίδες ήχου, τα θωρακισμένα τμήματα και το χονδρό σασί υπόσχονται κορυφαία ποιότητα εικόνας σε προβολείς και τηλεοράσεις.  

 Για την κατασκευή του UDP-LX800 η Pioneer επιστράτευσε τεχνολογίες υλικών της δεκαετίας του ’80, όταν όλα τα σασί ήταν στιβαρά, άκαμπτα και σκληρά. Έτσι η ακουστική-μηχανική των υλικών φρόντισε μια συσκευή να λειτουργεί μέσα σ΄ ένα θωρακισμένο περιβάλλον, ειδικά τώρα που η ταχύτητα περιστροφής των δίσκων φθάνει τις 5.000 σ.α.λ. Φανταστείτε πόσο προσεκτικά κατασκευασμένος πρέπει να είναι ο οδηγός δίσκου.

Το player  περικλείεται από ένα παχύ σασί, κατασκευασμένο ώστε να μην χρειάζεται σχισμές για ψύξη και επομένως όχι εισβολή σκόνης. Στο UDP-LX800 υπάρχουν διπλά πλευρικά τοιχώματα αλουμινίου 1,6 χιλιοστών συν ένα πάχος 3mm της βάσης που είναι επίσης από χάλυβα έχοντας απομόνωση με ποδαράκια από  χυτό ψευδάργυρο. Το συνολικό βάρος της συσκευής είναι 13,8 κιλά.

Το UDP LX800 χρησιμοποιεί πολυάριθμες τεχνολογίες της Pioneer για να εγγυηθεί high-end πολυκάναλο ήχο μέσω HDMI. Υπάρχει πλούσιος ανεξάρτητο γραμμικό τροφοδοτικό για τα αναλογικά κυκλώματα ήχου. Είναι εξοπλισμένο με δύο από τις πιο σύγχρονα DAC τσιπ εκεί έξω, τα ES9026PRO της σειράς Sabre.

Τα στάδια εξόδου υποστηρίζονται από σταθεροποιημένο τροφοδοτικό, με χαμηλή αντίστασης, γείωσης και συστήματα σχολαστικής εξομάλυνσης ώστε ο στερεοφωνικός ήχος να είναι high-end.  Φυσικά υπάρχει PQLS, HDMI  με εύρος ζώνης μετάδοσης έως και 18Gbps, δεύτερη για τον ήχο, RCA υποδοχές, αλλά Balanced XLR.

Στην εικόνα έχουμε φοβερές δυνατότητες, όπως Dolby Vision και HDR10 με δυνατότητες παραμετροποίησης και ρύθμισης ώστε με το πάτημα ενός πλήκτρου η εικόνα να μπορεί να βελτιστοποιηθεί ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της οθόνης, της τηλεόρασης ή του προβολέα.

Το Pioneer UDP LX800 θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Οκτώβριο στα 2.299 ευρώ.

 

Ακόμη έχει δύο USB μπροστά και πίσω και εξωτερικές διαστάσεις 435 × 339 × 131 mm.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...