fbpx
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 19:03

Audio Research 160M: Διάφανα βατ

Δύο χρόνια πήρε στην Audio Research η εξέλιξη του κορυφαίου τελικού ενισχυτή της, που τίθεται επικεφαλής της σειράς Reference από την άποψη της ηχητικής ποιότητας και των παρεχόμενων λειτουργιών, ενώ αποτελεί, αισθητικά και ηχητικά, το φυσικό ταίρι του προενισχυτή γραμμής REF6.

Πρόκειται ασφαλώς  για μια μονοφωνική υλοποίηση, με τον κωδικό Reference 160M, με τον αριθμό του κωδικού ελαφρά μεγαλύτερο της αποδιδόμενης ισχύος (150W/πέντοδος και 75W/τρίοδος), ίσως για να διαφοροποιείται από τον ίδιας ισχύος, στέρεο τελικό REF150 της κορυφαίας σειράς. Οι άνθρωποι της Audio Research εξέλιξαν ένα νέο, απλούστερο κύκλωμα με μικρότερο αριθμό εξαρτημάτων κορυφαίας ποιότητας, πολλά από τα οποία βρίσκονται αποκλειστικά στους νέους μονομπλόκ.

Η δυνατότητα αλλαγής του σταδίου ισχύος, με τα δύο ζεύγη ΚΤ-150 ανά κανάλι, από πέντοδο σε τρίοδο, το σύστημα προστασίας της εξόδου με τα ενδεικτικά led καλής λειτουργίας για κάθε λυχνία ισχύος και το σύστημα έξυπνης πόλωσης που μπορεί να δεχτεί λυχνίες ΚΤ-88, ΚΤ-120 και 6550, αποτελούν νέα στοιχεία για την αμερικανική εταιρία που αυξάνουν την εργονομία των τελικών.

Φυσικά, υπάρχει και κάτι ακόμη που θα γυρίσει κεφάλια, το «head up display» με την αποδιδόμενη ισχύ, που σχηματίζεται εντός της διάφανης πρόσοψης του ενισχυτή χάρη στη διπλή της σύσταση και τα κρυφά led που φωτίζουν τις ενδείξεις της ισχύος.

Κατά τα άλλα, τα REF160M κινούνται στα γνωστά στάνταρτ της εταιρίας, με εξόδους για ηχεία 4,8 και 16Ω, εισόδους XLR και RCA, χαμηλό κέρδος 25,5dB (2,4Vrms ευαισθησία από τις XLR) ευρεία απόκριση έως τα 110KHz και περιορισμένη ολική ανάδραση, στα 14dB. Κάθε μονομπλόκ έχει διαστάσεις 43,8x25,4x47 εκ. (ΠΥΒ), ζυγίζει  25,5 κιλά και καταναλώνει 400W σε πλήρη ισχύ ή 260W χωρίς σήμα στις εισόδους του.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...