fbpx
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 17:11

Cambridge Audio Edge: Νέα σειρά υψηλού επιπέδου

Tα πενήντα της χρόνια γιορτάζει φέτος η Cambridge Audio και το κάνει με την κυκλοφορία μια νέας σειράς που ονομάζεται Edge. H σειρά περιλαμβάνει τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Edge Α, τον δικτυακό προενισχυτή/player Edge NQ και τον τελικό ενισχυτή Edge W. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αναπτυχθεί η σειρά Edge από μια ομάδα 9 μηχανικών.

Εδώ το επίπεδο είναι υψηλό στάθμης high-end. H Cambridge Audio για την Edge χρησιμοποίησε δικές της τεχνολογίες, τροφοδοτικά και άλλα βελτιωμένα σχέδια. Θα είναι η κορυφαία σειρά της εταιρίας και το όνομα Edge είναι ένας φόρος τιμής της Cambridge Audio σε έναν από τους ιδρυτές της εταιρείας τον καθηγητή Gordon Edge, που το 1968 σχεδίασε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή P40, το πρώτο προϊόν της Cambridge Audio.

Ο P40 χρησιμοποιούσε για πρώτη φορά στον ήχο τοροειδή μετασχηματιστή. Η σειρά Edge καλύπτει δυνατότητες όπως AirPlay, Chromecast, Spotify, ARC (Audio Return Channel), USB και S/PDIF. Οι ενισχυτές είναι τάξης XA, που συνδυάζει την τάξη A με σημαντικά υψηλότερη απόδοση.

Ο ενισχυτής Edge W έχει μόνο 14 στοιχεία στη διαδρομή σήματος, όταν άλλοι χρησιμοποιούν 30 έως 40 εξαρτήματα. Καθώς κάθε στοιχείο επηρεάζει τον ήχο, και η μείωση τους επιτρέπει καλύτερη πιστότητα. Οι πυκνωτές σύζευξης απομακρύνθηκαν από τις πλακέτες και εκτός της διαδρομής σήματος, μειώνοντας περαιτέρω την παραμόρφωση.

Ο Edge Α που είναι ολοκληρωμένος ενισχυτής έχει Bluetooth με υποστήριξη aptX HD, 3 εισόδους RCA και μία XLR, μία ΗDMI για τον ήχο της τηλεόρασης, 3 ψηφιακές εισόδους όπως και USB DAC. Έχει ακόμη και έξοδο σε RCA και ΧLR τύπου pre-out. Η ισχύ του είναι 2x100W στα 8Ω ή 2x200W στα 4Ω, έχει βάρος 24,4 κιλά.


To δικτυακό player/προενισχυτής Edge ΝQ έχει έγχρωμη οθόνη, Bluetooth, Chromecast, USB DAC που δέχεται αρχεία έως 384/32 και DSD256, ενώ η μέγιστη στάθμη εξόδου ως προενισχυτής είναι 6V. Kατά τα άλλα έχει HDMI για τον ήχο, XLR και RCA αναλογικές εισόδους, τρεις ψηφιακές εισόδους και δύο θύρες USB για αναπαραγωγή αρχείων από στικάκια.


Ο τελικός ενισχυτής Edge W έχει ισχύ 2x100W στα 8Ω ή 2x200W στα 4Ω, έχει βάρος 23,6 κιλά και δέχεται το σήμα σε RCA και XLR. H σχεδίαση του είναι τάξης ΑΒ.
Η σειρά Edge θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.


H τιμή του Edge Α είναι 5.000 δολάρια, του Edge ΝQ 4.000 δολάρια και του τελικού Edge W 3.000 δολάρια.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...