fbpx
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 14:50

Συνέντευξη με τον Γιώργο Τσαούση της Samsung

Συνέντευξη με τον κ. Γιώργο Τσαούση, CE Sales and Marketing Director της Samsung Electronics Hellas.

Mε την ευκαιρία του λανσαρίσματος των νέων τηλεοράσεων QLED της Samsung στην Ελλάδα, μιλάμε με τον Γιώργο Τσαούση, επικεφαλής του τμήματος τηλεοράσεων και όχι μόνο. Η Samsung για το 2018 έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει μια ολοκληρωμένη σειρά τηλεοράσεων με πολλές πρωτοεμφανιζόμενες δυνατότητες και υψηλή ποιότητα εικόνας. Συναντήσαμε το κ. Γιώργο Τσαούση λίγο πριν από την επίσημη παρουσίαση των τηλεοράσεων QLED 2018 και του κλέψαμε… μερικές απαντήσεις.

Η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών στην Ελλάδα έχει «κατεβάσει» τις ίντσες τηλεόρασης που επιλέγουν; Ποιες ίντσες πουλάνε περισσότερο και ποια κατηγορία κυριαρχεί;

H τάση στην Ελληνική αγορά είναι ότι οι καταναλωτές επιλέγουν πια μεγάλες σε ίντσες τηλεοράσεις, δηλαδή από 55 ίντσες και επάνω. Μάλιστα στην κατηγορία των μεγάλων ιντσών, πάνω από 55 ίντσες, υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και αρκετοί καταναλωτές κινούνται πια προς τις 65 η περισσότερες ίντσες. Οι Έλληνας καταναλωτής θέλει UHD 4K τηλεόραση μεγάλων ιντσών, θέλει design και φυσικά ποιοτική εικόνα.


Επενδύουν οι αλυσίδες στην επίδειξη των καλών τηλεοράσεων της Samsung, σειρά 9, με αποκλειστικά δωμάτια home cinema ή τις παρουσιάζουν μέσα στο πλήθος όλων των τηλεοράσεων;

Οι premium τηλεοράσεις ξεκινούν από τα 1.300 ευρώ και οι αλυσίδες επενδύουν στα καταστήματα τους για την επίδειξη των καλών τηλεοράσεων των κατασκευστών. Βέβαια δεν υπάρχουν αποκλειστικοί χώροι για την επίδειξη των premium τηλεοράσεων, αλλά στην Ελλάδα οι αλυσίδες πολύ μπροστά σε σχέση με τα καταστήματα του εξωτερικού.

Η επόμενη τεχνολογία microLED της Samsung πότε θα εμφανιστεί στην Ελληνική αγορά;

Η τεχνολογία microLED θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά. Είναι είναι η επόμενη τεχνολογία πάνελ για την Samsung και μάλιστα σε ίντσες για σπίτι. Για τους επόμενους μήνες προγραμματίζουν να κυκλοφορήσουν 8Κ τηλεοράσεις σε 65 και 75 ίντσες. Οι τηλεοράσεις αυτές θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη ΑΙ και νέες πλατφόρμες επεξεργασίας και διαχείρισης της εικόνας.

Η Samsung είναι #1 στην παγκόσμια αγορά τηλεοράσεων για 12 συνεχή έτη; Ισχύει το ίδιο και στη χώρα μας;

Η Samsung είναι για 12 χρόνια πρώτη εταιρία στις τηλεοράσεις στο κόσμο, ενώ στην Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από το 2007, από την χρονιά δηλαδή που υπάρχουν επίσημα στοιχεία. Αυτό δίνει μια άλλη αξία στις τηλεοράσεις της Samsung και ευθύνη ώστε να πρωταγωνιστεί πάντα στις εξελίξεις με τεχνολογίες, με design και να θέτει πάντα τα νέα στάνταρτ.

Πως βλέπει τη θέση της τηλεόρασης ως συσκευή η Samsung σε σχέση με την καθημερινότητά μας;

H Samsung πιστεύει ότι υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο εξέλιξης στο θέμα του design και της χρηστικότητας, στοιχεία που κυριαρχούν φέτος στις νέες QLED. Χωρίς, βέβαια, η ποιότητα της εικόνας να τοποθετείται σε δεύτερο βαθμό. Το design στις νέες QLED τηλεοράσεις μετατρέπει την συσκευή σε κεντρικό αντικείμενο στο σπίτι. Αυτή ενσωματώνεται έξυπνα στο χώρο, επικοινωνεί και ανταλλάσει περιεχόμενο με τις άλλες συσκευές μας, αναλαμβάνει το κεντρικό έλεγχο του σπιτιού μας, ενώ με την τεχνολογία φωνητικού βοηθού Bixby σύντομα όλα θα γίνονται πιο εύκολα. Το Bixby δεν μιλάει ακόμη ελληνικά, κάτι που δεν θα αργήσει να γίνει.


Ένα διάφανο καλώδιο, ένα wall mount που δεν αφήνει κενό από τον τοίχο, Ambient Mode, άμεσο set-up των τηλεοράσεων με το smartphone και μια σημαντικά βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με πέρυσι (direct full array). Οι νέες QLED βάζουν ψηλά τον πήχη…

Η Samsung φέτος έχει μια πλήρη γκάμα τηλεοράσεων με πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά. Εκτός από την υψηλή ταχύτητα του πάνελ για εφαρμογές gaming, τον πιο γρήγορο επεξεργαστή και την βαθιά κάλυψη του HDR, οι νέες QLED διακρίνονται από τον τρόπο που «επικοινωνούν» με τον χρήστη. Η τηλεόραση θέλει μόνο ένα καλώδιο και αυτό είναι διάφανο για να λειτουργήσει, το τηλεχειριστήριο της αναλαμβάνει όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στην τηλεόραση, η λειτουργία Ambient Mode μετατρέπει την τηλεόραση ως μέρος του χώρου μας… όταν είναι σβηστή και ο εξελιγμένος οπίσθιος φωτισμός του πάνελ, ειδικά στην Q9FN, αποθεώνει την εικόνα.

 

EΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

H microLED τηλεόραση της Samsung

 

To περίφημο Ambient Mode

 

H νέα κορυφαία τηλεόραση της σειράς QLED είναι η Q9FN



 

H βάση τοίχου no gap wall mount

 


 

To διάφανο καλώδιο και το One Connect Box

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...