fbpx
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 18:57

Fiio Q5: Μεγάλο φορητό DAC

H Fiio παρουσίασε την ναυαρχίδα της, έναν ενισχυτή ακουστικών με DAC και με πολλά άλλα ακόμη.

Έτσι η αγορά αποκτά μεγαλύτερο ανταγωνισμό εκεί όπως βασιλεύουν τα Mojo, Οppo και RHA. Το FiiO Q5 είναι ικανό για DSD και έχει ενσωματωμένο Bluetooth της Qualcomm με aptX. Ως τσιπ DAC χρησιμοποιεί δύο, ένα ανά κανάλι, της AKM με κωδικό AK4490ΕΝ. Ως USB DAC βλέπει το τσιπάκι XMOS που «πιάνει» 384ΚΗz/32bit, ενώ είναι συμβατό με MFi για iOS συσκευές, έχει 10 ώρες μπαταρία και balanced έξοδο ακουστικών.

Οι πυκνωτές είναι Panasonic και το τμήμα εξόδου, δηλαδή οδήγηση των ακουστικών, μπορεί να αλλαχθεί με κάποιο άλλο –ανάλογα τα ακουστικά που χρησιμοποιούμε. Η FiiO κυκλοφορεί εναλλάξιμους ενισχυτές ακουστικών από καιρό για το μεγάλο της DAP, το Χ7.


Πρόκειται για μια καλό κατασκευασμένη κόμπκατ συσκευή από αλουμίνιο, έχει ενδεικτικά στο πλάι, μεγάλο ποτενσιόμετρο επίσης στο πλάι και έρχεται με δερμάτινη θήκη.


Ως USB DAB μπορεί να παίζει 384/32 και DSD256. Είναι ικανό να αναβαθμίσει το ήχο του iPhone μέσω της Lightning υποδοχής του κινητού ή και άλλων συσκευών όπως είναι τα mobile players της Sony.

Παρέχει ψηφιακή, ομοαξονική και οπτική έξοδο, από την έξοδο ακουστικών, έχει ξεχωριστή line έξοδο και στιβαρά φυσικά πλήκτρα. Η συσκευή έχει δύο θύρες USB, μια στο πλάι για φόρτιση και μια στο κάτω μέρος για τις ηχητικές μας συνδέσεις.


Κυκλοφορεί σύντομα.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...