fbpx
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 14:03

Audio Technica ATH-ADX5000: high-end ακουστικά

Τα ATH-ADX5000 είναι η ναυαρχίδα της επιτυχημένης σειράς AD (Air Dynamic) της Audio Technica.

Τα ακουστικά έχουν σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή από την αρχή, με ιδιαίτερα μεγάλους οδηγούς των 58 mm και μεμβράνη που έχει επικάλυψη με βολφράμιο. Όλα αυτά στεγάζονται σε ένα πολύ ελκυστικό περίβλημα έχοντας ανοιχτή αρχιτεκτονική που διακρίνεται από το διάτρητο κάλυμμα. Τα ακουστικά κατασκευάζονται στο Τόκιο της Ιαπωνίας, με το χέρι και έχουν το δικό τους μοναδικό αριθμό χαραγμένο με λέιζερ.


Το κεντρικό στοιχείο των ATH-ADX5000 είναι ο οδηγός. Το πηνίο φωνής, το διάφραγμα και ο μαγνήτης βρίσκονται όλα στην ίδια μονάδα για να ελαχιστοποιηθούν οι ανεπιθύμητες δονήσεις και οι χρωματισμοί στον ήχο. Επιπλέον, ο νέος σχεδιασμός δεν έχει βίδες, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του βάρους. Το διάφραγμα αποτελείται από υλικά υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινυλενο σουλφίδιο και ίνες υάλου, τα οποία επιτρέπουν σταθερές μετατοπίσεις του διαφράγματος και, συνεπώς, πιο ακριβή ακουστική αναπαραγωγή.
Οι μεγάλοι, υψηλής σκληρότητας οδηγοί των 58 mm έχουν διάφραγμα με επικάλυψη βολφραμίου που βελτιώνει την διασπορά και το χρονισμό, παρέχοντας παράλληλα εξαιρετική απόδοση ήχου, ενώ ο ελαφρύς συνολικός σχεδιασμός συμβάλλει στη μείωση των εσωτερικών απωλειών ισχύος.
Η ανοικτή, διάτρητη πλευρά των ακουστικών δεν είναι απλά για ομορφιά εκεί, αλλά προσφέρει σαφή τεχνικά πλεονεκτήματα όπως αποφυγή απωλειών πίεσης αέρα. Το όλο σύστημα έχει καλώδιο υψηλής ποιότητας κατασκευασμένο από καθαρό χαλκό (6N-OFC) με βύσμα 6,3 mm από ανοξείδωτο χάλυβα για την αποφυγή ανεπιθύμητων συντονισμών.

Η άνεση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στα ακουστικά αυτά και η Audio Techinca τα έχει επενδύσει με Alcatraz, αυτό το υψηλής ποιότητας, μακράς διάρκειας υλικό χρησιμοποιείται συχνά στον εξοπλισμό αυτοκινήτων και στον τομέα της μόδας και χαρακτηρίζεται από μια ευχάριστα απαλή αίσθηση αφής. Η στέκα είναι από μαγνήσιο και υπάρχει ειδική θήκη φύλαξης.

Τα ATH-ADX5000 θα είναι διαθέσιμα από τον Νοέμβριο του 2017 στα 2.190 €.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...