fbpx
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 15:58

ORA Sound GQ: Ακουστικά με γραφένιο

Μια μεγάλη επανάσταση στην ήχο συντελείται τελευταία. Επικεφαλής η εταιρία ORA Sound από το Μόντρεαλ του Καναδά όπου σχηματίζεται από καθηγητές και τεχνολόγους.

Πρώτο της προϊόν ένα ζευγάρι ακουστικά, τα GQ, που χρησιμοποιεί διάφραγμα από γραφένιο.

Το υλικό αυτό έγινε γνωστό στους κύκλους της τεχνολογίας μόλις το 2004. Από τη μια είναι πανάλαφρο και από την άλλη 200 φορές πιο σκληρό από το ατσάλι. Παράλληλα είναι εύκαμπτο, μπορεί να κοπεί σε φέτες και έχει υψηλή αγωγιμότητα αλλά και μόνωση.

Η εταιρία ORA Sound χρησιμοποιεί το γραφένιο στα ακουστικά της, το αποτέλεσμα είναι ότι όσοι τα άκουσαν… τους έπεσαν τα σαγόνια από την ποιότητα του ήχου. Πρόκειται για ασύρματα ακουστικά, δηλαδή Bluetooth, με μικρόφωνο για κλήσεις και με USB type C καλώδιο ώστε να συνδέονται κατευθείαν στο κινητό μας. Υπάρχει και καλώδιο με mini jack.


H ΟRA Sound χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που την ονομάζει GrapheneQ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες συσκευές (ηχεία) εκτός από ακουστικά. Μάλιστα για αυτήν έχουν δείξει ενδιαφέρον οι Apple και Samsung. Τα ακουστικά θα βγουν στα 400 ευρώ.


Tα ακουστικά έχουν απόκριση από 4Ηz (ναι 4Ηz) έως 63ΚΗz (-10dB) και είναι 32Ω σε κάθε οδηγό. Οι οδηγοί έχουν διάμετρο 40mm.

Mylar                                                                             GrapheneQ                                        


Το ωραίο με το γραφένιο είναι ότι όταν χρησιμοποιηθεί σε κώνους γούφερ ή τουίτερ οποιαδήποτε ηχεία θα ανέβουν επίπεδο επιδόσεων. Aφού δεν θα υπάρχουν break-up περιοχές στον κώνο. Το σίγουρο είναι ότι με αυτό το υλικό έρχονται νέες υπέροχες audiophile ημέρες.

 

 

Περισσότερα εδώ

 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...