fbpx
Πέμπτη, 11 Μαϊος 2017 13:44

Sony Xperia XZs: Βίντεο στα 960fps και hi-res

Σε λίγες ημέρες λανσάρεται το νέο μοντέλο Xperia XZs της Sony που ξεχωρίζει από την 5,2 ιντσών οθόνη του με ανάλυση Full HD και από την εμπρός κάμερα με τα 13MP και την πίσω με τα 19,2 ΜP.

To σημαντικό εδώ είναι ότι το Xperia XZs είναι το πρώτο smartphone στο κόσμο που φορά αισθητήρα εικόνα με την πιο γρήγορη αργή λήψη.

Αυτός μπορεί να πιάσει 960fps σε ανάλυση 720p που είναι 32 φορές πιο μεγάλη από τα 30fps των συμβατικών κινητών.

Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά αργή κίνηση που φέρνει την επόμενη εποχή στα «φωτογραφικά» κινητά. Επιπλέον υπάρχει φακός Sony G που δεν παραμορφώνει, σύστημα αναγνώρισης της κίνησης, επεξεργαστής Bionz, σταθεροποιητής εικόνας πέντε αξόνων και σύστημα τάχιστης μεταφοράς των δεδομένων από τον αισθητήρα εικόνας προς την μνήμη για αποθήκευση.

Αυτή είναι περίπου 25Gbps και υπάρχει μνήμη μπάφερ για αυτό το σκοπό που κρατάει πάντα τα τέσσερα τελευταία καρέ. Οι εικόνες έχουν χαμηλό θόρυβο, καλά χρώματα και η εστίαση είναι αυτόματη και γρήγορη με λέιζερ (ακόμη και στο σκοτάδι).


Παράλληλα το ZXs είναι εξοπλισμένο με hi-res DAC ώστε να παίζει τέτοιου είδους αρχεία μουσικής για καλύτερη ποιότητα. Επίσης το Bluetooth του έχει την γνωστή επέκταση LDAC για καλύτερο ασύρματο ήχο με συμβατά ακουστικά ή Bluetooth ηχεία.


Το smartphone είναι αδιάβροχο, έχει εξωτερικές επιφάνειες από μέταλλο με αμμοβολή και έχει βασικό επεξεργαστή τον Snapdragon 820 με δύο πυρήνες στα 2,2GHz και δύο ακόμη στα 1,6GHz, η μνήμη RAM είναι 4GB ενώ ο χώρος για αποθήκευση 32GB. Το κινητό βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android 7.1


H μπαταρία είναι 2.900mAh που υποστηρίζεται από ειδική τεχνολογία ελέγχου, ενώ διατηρεί την διάρκεια ζωής της μπαταρίας υψηλά μαθαίνοντας από τον τρόπο φόρτισης του κινητού από τον χρήστη. Η συσκευή φορτίζει με USB type C, υπάρχει έξοδος ακουστικών και το πάχος του είναι 8,1 χιλιοστά.

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...