fbpx
Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 13:36

Kawai Novus NV10: ψηφιακό πιάνο με καρδιά από την Onkyo

Για τον εορτασμό της 90ης επετείου της, η Kawai θα παρουσιάσει στην Musicmesse στη Φρανκφούρτη, το νέο της υβριδικό ψηφιακό πιάνο Novus NV10. 

Είναι το πρώτο ψηφιακό πιάνο που ενσωματώνει το Millenium III grand piano keyboard, το οποίο μιμείται ουσιαστικά τη μηχανική συμπεριφορά ενός συμβατικού grand piano, τόσο στην μηχανική αντίσταση και επαναφορά των πλήκτρων, όσο και στον τρόπο που αυτά είναι βαρυκεντρισμένα. Τα εξαρτήματα του κλαβιέ είναι κατασκευασμένα από ABS και ανθρακονήματα και όχι από ξύλο, οπότε είναι πιο ανθεκτικά στις μηχανικές καταπονήσεις και στις αλλαγές των κλιματολογικών συνθηκών. 

Novus_2.jpg

Το Millenium III αντικαθιστά τα συμβατικά τσόχινα σφυράκια με αντίστοιχα από ABS, ενώ υψηλής ακριβείας οπτικοί σένσορες αντικαθιστούν τις χορδές των συμβατικών πιάνων. Πάντως όσον αφορά στη συμπεριφορά των πεντάλ και ειδικά της σουρντίνας, το Novus NV10 χρησιμοποιεί αυθεντικό μηχανισμό grand piano, κάτι που έως τώρα κανένας κατασκευαστής δεν προσέχε στα ψηφιακά πιάνα. 

Η καρδιά το Novus NV10 είναι η ψηφιακή αναπαράσταση του Shigeru Kawai SK-EX concert grand piano, ένα από τα καλύτερα grand piano που κατασκευάζονται σήμερα. Ο ήχος του μεγάλου grand piano έχει ηχογραφηθεί με το Kawai Harmonic Imaging XL piano engine αλλά και με λογισμικό καταφραφής ακουστικών δονήσεων. Την ηχητική αναπαραγωγή του πιάνου αναλαμβάνει ένα ψηφιακό σύστημα της Onkyo, που λειτουργεί σε ανάλυση DSD (1bit) με διπλά high-end DAC, φίλτρο DIRC και ψηφιακή ενίσχυση. 

To Novus NV10 οι επισκέπτες της Musicmesse μπορούν να το θαυμάσουν στο Hall 9.0 booth A64, από τις 5 έως τις 8 Απριλίου, ενώ εμείς στο περιοδικό καλύπτουμε ζωντανά την έκθεση και θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις στο μέτωπο των μουσικών οργάνων.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...