fbpx
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 12:29

Onkyo TX-RZ3400 Νέα ναυαρχίδα 11.2 καναλιών

Η Onkyo  (και η Pioneer δηλαδή) παρουσίασε σήμερα τον ενισχυτή AV των 11.2 καναλιών με την ονομασία TX-RZ3400.  Μια 11x260W (στα 6Ω) ναυαρχίδα με Dolby Atmos και DTS:X για συστοιχίες και διατάξεις συστημάτων 7.2.4 καναλιών, αλλά και Dolby Atmos Height Virtualizer για να «διευρύνουμε» τα παραδοσιακά συστήματα.

Ο ενισχυτής παρέχει 7 εισόδους HDMI και  3 εξόδους, με eARC και συμβατότητα HDCP 2.3, 4K/60p, HDR (HDR10, HLG, Dolby Vision ) και BT.2020. Είναι ένας ενισχυτής με πιστοποίηση THX Certified Ultra. Επίσης ο TX-RZ3400 είναι συμβατός με το IMAX Enhanced.

Ο ΤΧ-RZ3400 είναι ειδικά φροντισμένος για να αντιμετωπίζει τις παρεμβολές του δικτύου, η πλακέτα network είναι απομονωμένη από τα κυκλώματα ήχου και μπορεί να ρυθμιστεί με δύο νέες λειτουργίες. Η λειτουργία "Cinema Dedicated" απενεργοποιεί το ρολόι της μονάδας, μειώνοντας τις παρεμβολές και η λειτουργία "Cinema Dedicated - Net Off" που σβήνει την τροφοδοσία, εξαλείφοντας τον θόρυβο από το δίκτυο.

Ο ενισχυτής έχει ακόμη νέα πλακέτα HDMI με μικρότερες διαδρομές σήματος. Το σύστημα ισοστάθμισης είναι το AccuEQ ADVANCE PLUS με AccuReflex που είναι μια εκτεταμένη έκδοση του AccuEQ Advance. Παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή της ισοστάθμισης. Μετά την μέτρηση 9 σημείων τα προκύπτοντα επίπεδα ισοστάθμισης μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα κανάλια. Το AccuReflex, εν τω μεταξύ, βαθμονομεί τη φάση του κατευθυντικού και μη κατευθυντικού ήχου.

Ο TX-RZ3400 δικτυακά έχει υψηλής ταχύτητας τετραπύρηνο επεξεργαστή για να πιάνει Wi-Fi επιπέδου 802.11ac (2x2 MIMO) 5 GHz/2,4 GHz Wi-Fi. Yποστηρίζει Alexa, Chromecast, Google Assistant, AirPlay 2 δηλαδή και Siri, Sonos Connect, DTS Play-Fi και FlareConnect για multiroom.

To DAC του είναι το  AK4490 768ΚHz/32-bit που προορίζεται αποκλειστικά για τα μπροστινά κανάλια (δύο επιπλέον μονάδες DAC 384 ΚHz/32 bit υπάρχουν για τα κανάλια ζώνης και surround). Ακόμη παίζει DSD Direct 256, DSD 64/128/256 (μετατροπή σε PCM). Επίσης ο ενισχυτής είναι Roon Ready.

O TX-RZ3400 είναι πολύ απλός στη χρήση. Ένα γραφικό περιβάλλον υψηλής ευκρίνειας φέρει παρουσιάζει τις ρυθμίσεις του κύριου μενού του, ενώ υπάρχει και ένα γρήγορο μενού για προσαρμογές. Και βέβαια έχει Bluetooth, αμφίδρομη σειριακή θύρα RS-232 και Ethernet για έλεγχο μέσω IP, αλλά και Trigger 12 V όπως και είσοδος IR για εγκαταστάσεις.

Επίσης είναι εξοπλισμένος με pre-out 11.2 καναλιών, με phono stage και είσοδο USB. Είναι ένα μεγάλος και βαρύς (19,5 κιλά) ενισχυτής AV από αυτούς που ξέρει να φτιάχνει η Onkyo.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...