fbpx
Σάββατο, 04 Μαϊος 2019 01:56

Onkyo TX-RZ840 και TX-RZ740: Τώρα και με IMAX Enhanced

Mετά τις Marantz, Denon και Sony, δένεται με το άρμα του IMAX Enhanced και η Onkyo. Οι δύο νέοι Onkyo ενισχυτές AV της σειράς RZ, ο TX-RZ840 και ο TX-RZ740 φέρουν δύο πιστοποιήσεις: THX Certified Select και  IMAX Enhanced.

Οι ενισχυτές είναι και οι δύο 9.2 καναλιών με ισχύ 215W στα 6Ω με το ένα κανάλι οδηγούμενο στον TX-RZ840 και 185W στον TX-RZ740. Υποστηρίζουν τα συστήματα Dolby Atmos και DTS:X σε διατάξεις καναλιών μέχρι 7.2.4, ενώ γνωρίζουν από Dolby Surround και DTS Neural:X ώστε να βάζουν σε δράση τα ηχεία οροφής ακόμη και εάν το σάουντρακ είναι παλιάς κοπής, δηλαδή χωρίς (native) τέτοια πληροφορία.

Υπάρχει ακόμη το σύστημα Dolby Atmos Height Virtualizer που δημιουργεί εικονικά surround και κανάλια οροφής ακόμη και με παραδοσιακά 5.1 ή 7.1 συστήματα ηχείων.  

Ως ενισχυτές της σειράς RZ τα μοντέλα αυτά έχουν συστήματα Dynamic Audio Amplification (DAA) που σημαίνει υψηλή ισχύ από ένα υψηλού ρεύματος χαμηλού θορύβου μετασχηματιστή και υψηλού ρεύματος πυκνωτές εξομάλυνσης για καλύτερο έλεγχο των ηχείων. Τα ενισχυτικά τμήματα καλύπτουν από 5Hz έως 100KHz και έχουν ψύκτρες από αλουμίνιο, με ικανότητα να οδηγούν άνετα ηχεία 4Ω.

Υπάρχει καινούρια πλακέτα HDMI με αγωγούς μικρής διαδρομής, ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής, το σύστημα ισοστάθμισης AccuEQ Advance που δρα (καλιμπράρει) εννέα σημεία στον χώρο μας, δηλαδή εννέα θέσεις ακρόασης.

Οι ενισχυτές TX-RZ840 και TX-RZ740 μπορούν να δημιουργήσουν ζώνες και multiroom συστήματα όπως Sonos, Chromecast, AirPlay 2, DTS Play-Fi και  FlareConnect. Υποστηρίζουν υπηρεσίες ακρόασης μουσικής όπως Amazon Music, Spotify, TIDAL, Deezer και TuneIn.

Επίσης έχουν δυνατότητα σύνδεση σε δίκτυο W-Fi τύπου 802.11ac 2x2 MIMO Wi-Fi, αλλά είναι συμβατοί με και ρούτερ 802.11b/g/n. Τα τσιπάκι DAC είναι τα AKM στα 384ΚHz/32bit, ενώ ο TX-RZ840 υποστηρίζει DSD Direct 11.2 MHz ενώ και οι δύο ενισχυτές είναι DSD 11.2/5.6/2.8 MHz και PCM αρχεία FLAC, WAV [RIFF], AIFF και ALAC μέχρι 192 ΚHz/24bit ανάλυση. Υπάρχει και phono stage για κεφαλές MM.

Στο βίντεο οι ενισχυτές έχουν 7 εισόδους HDMI με 4K/60p, HDR10, Dolby Vision, HLG (Hybrid Log Gamma), WCG (Wide Colour Gamut) και  HDCP 2.2. Ο TX-RZ840 έχει ακόμη eARC (Enhanced Audio Return Channel) επιτρέποντας σήματα hi-res ή πολυκάναλα να πάνε από την τηλεόραση στον ενισχυτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Soundcast VG1 Bluetooth aptX speaker (Video) Boulder 1108 balanced phono stage »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...