fbpx
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 18:27

Sonos Playbase: Δικτυακή ηχοβάση για τηλεόραση

Αν και η αγορά των ηχοβασών (που βάζεις επάνω της την τηλεόραση σου) δεν είναι και στα καλύτερά της, η Sonos ανακοίνωσε την Playbase για να εμπλουτίσει το multiroom σύστημα της.

Είναι η πρώτη ηχοβάση της εταιρίας σε τιμή 699 δολάρια που θα είναι διαθέσιμη αρχές Απριλίου. Να σκεφτεί κανείς ότι η Sonos είχε παρουσιάσει την ηχομπάρα της Playbar το 2013 και ακόμη την έχει στην αγορά.

Η ηχοβάση Playbase έχει απλή –μονολιθική- σχεδίαση με καμπυλωτές άκρες και θα βγει σε λευκό και μαύρο φινίρισμα. Έχει διαστάσεις 58 x 720 x 380 mm και μπορεί να κρατήσει τηλεοράσεις από 40 έως 59 ινστών, δηλαδή τις περισσότερες της αγοράς. Εννοείται ότι ακολουθεί το σύστημα multiroom της Sonos και έχει το σύστημα TruePlay (app) για ηχητική ρύθμιση της συσκευής ανάλογα το χώρο.

Φέρει οπτική ψηφιακή σύνδεση για τον ήχο της τηλεόρασης, ενώ δεν έχει HDMI για να είναι απλή όπως λέει ο κατασκευαστής. Κατά τα άλλα ξέρει να αποκωδικοποιεί το Dolby Digital (το DTS ίσως μπει αργότερα με firmware), έχει ενισχυτικά τάξης Δ και δέκα μεγάφωνα (έξι μιντ, τρία τουίτερ και ένα 5,25 ιντσών γούφερ). Είναι ασύρματη κατά Wi-Fi και Ethernet, δεν έχει Bluetooth και είναι εύκολη στη σύνδεση και στην εγκατάσταση.


Όσοι λοιπόν έχετε σύστημα Sonos, ήρθε ένα ακόμη μέλος για τον ήχο της TV σας. Σίγουρα έχει και μικρόφωνα για να ενεργοποιηθούν αργότερα με firmware για κάποιο φωνητικό σύστημα υποβοήθησης όπως τo Alexa ή το Siri.

Sonos soundbase-1

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...