fbpx
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 17:14

Technics Ottava HiFi όλα σε ένα

H Technics έχει βάλει για τα καλά σκοπό να παρουσιάζει σε κάθε της δημιουργία προϊόντα που είναι πρωτοποριακά αλλά και όμορφα.

 

Το Ottava SC-C500 όπως είναι η πλήρης του ονομασία, είναι ένα ηχοσύστημα όλα σε ένα που χρησιμοποιεί τεχνολογία από τη σειρά Reference της Technics. Στο ομολογουμένως όμορφο και απέριττο σχεδιασμό του SC-500 το σχεδιαστικό highlight είναι το στρογυλλό διάφανο καπάκι στο επάνω μέρος που ανοίγει για να υποδεχτεί τα CD.

Φυσικά δεν παίζει μόνο CD, αλλά έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει ήχο υψηλής ανάλυσης είτε μέσω δικτύου (ασύρματα ή ενσύρματα), είτε μέσω των θυρών USB που διαθέτει. Ασύρματα μπορεί να αναπαράγει ήχο και μέσω του Bluetooth που επίσης έχει. Λειτουργεί ακόμα και ως USB-DAC όπου από εκεί μπορούμε να έχουμε ασύγχρονη μετάδοση ήχου στο DAC του. Τα Flac, WAV, AIFF και ALAC σε ανάλυση έως 24bit/192KHz συναντούν το DSD στα 2,8 και 5,6MHz ανάμεσα στα πολλά φορμά ήχου που έχει την ικανότητα να αναπαράγει.

Η συνολική ισχύς του μικρού premium ηχοσυστήματος είναι 100W και είναι αρκετά για να οδηγήσουν τα δύο ηχεία OTTAVA που με τη σειρά τους έχουν και αυτά πρωτοποριακό σχεδιασμό. Στην ορθογώνια καμπίνα των μικρών αυτών ηχείων, η Technics έχει κυριολεκτικά σχεδιάσει ένα ηχείο με απέριττο στυλ, κομψό αλλά ταυτόχρονα και επαναστατικό.

technics2.jpg

Τα δύο γούφερ βρίσκονται τοποθετημένα κάθετα με το ένα να ακτινοβολεί προς τα επάνω και το άλλο προς τα κάτω και στο ενδιάμεσο υπάρχει ένας σπειροειδής σωλήνας που κατευθύνει τον αέρα στην οπή bass reflex στην πλάτη του ηχείου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ενεργή του διαδρομή με ευεργετικά αποτελέσματα ως προς την έκταση του μπάσου.


Στο επάνω μέρος στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές τα τουίτερ ακτινοβολούν σε 270 μοίρες δημιουργώντας ένα τεράστιο soundstage ενώ την ίδια στιγμή η διαφορετική κατεύθυνση της ακτινοβολίας από τα κάθετα τοποθετημένα γούφερ δεν παρεμβάλεται στο έργο τους.

Το OTTAVA SC-C500 σύμφωνα με την Technics θα είναι διαθέσιμο τον προσεχή χειμώνα ενώ αν κρίνουμε από τα προϊόντα που παρουσίασε στη φετινή IFA, αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρων χειμώνας.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...