fbpx
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 13:29

Technics SL-1200 Mk7: H εξέλιξη ενός θρύλου

Το νέο “1200” λέγεται SL-1200 Mk7 για τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι κατάμαυρο και φέρει έναν νέο coreless στάτορα στο μοτέρ, που εξαλείφει το φαινόμενο του cogging (ασυνέχειες στην περιστροφή του πλατό), διάφορες βελτιώσεις στα σημεία και δυνατότητα για reverse playback.

Σημαντικές είναι οι βελτιώσεις σε όλα τα κρίσιμα τμήματα του πιο διάσημου πικάπ. Καταρχήν το νέο μοτέρ έχει απόλυτα ομαλή κίνηση χάρη στον νέο στάτορα, με τη ροπή να μην υστερεί του Mk5 χάρη στους ισχυρότερους μαγνήτες και την μικρότερη απόσταση του στάτορα από αυτές.

Το αλουμινένιο πλατό (1,8 κιλά μαζί με το ματ) είναι εξολοκλήρου ντυμένο με λάστιχο στο πίσω μέρος του, για μείωση του ringing και το αλουμινένιο σασί περιλαμβάνει εσωτερικά φέτα από αδρανές συνθετικό ABS, στοιχεία που καθιστούν το νέο Technics πιο ακριβές, δυναμικό και ουδέτερο.

Επίσης, τα καλώδια είναι αποσπώμενα, τόσο της τροφοδοσίας όσο και του σήματος, για μεγαλύτερη αξιοπιστία και δυνατότητα αναβάθμισης. Σε επίπεδο DJ, το νέο Mk7 εκμεταλλεύεται νέεες τεχνολογίες ελέγχου του μοτέρ με μικροεπεξεργαστή, για να δώσει μεγαλύτερη ακρίβεια στα διάφορα εφέ, ελέγχοντας καλύτερα τα Starting Torque και Brake Speed.

Η δυνατότητα για reverse playback και το πιο αποτελεσματικό push type led για τον φωτισμό της βελόνας συμπληρώνουν τον μακρύ κατάλογο των βελτιώσεων.

Τo layout των πλήκτρων έχει βέβαια διατηρηθεί και το μαύρο ματ φινίρισμα στα αλουμινένια μέρη το κάνει να δείχνει πιο ελκυστικό, ενώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το χρώμα του led ανάμεσα στο μπλέ και το κόκκινο, αναλόγως mood.

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...