fbpx
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 15:06

Technics SL-G700: Και SACD player και MQA

Όλα τα συνδυάζει το νέο δικτυακό player της Technics SL-G700, παίζει από δίσκους CD και SACD, ενώ γνωρίζει τι είναι το MQA. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη ώστε να παρέχει χαμηλό θόρυβο κατά την διαδικασία της μετατροπής από ψηφιακό σε αναλογικό σήμα, έχει τέσσερα σασί και τριών επιπέδων υλοποίηση. Το περίβλημά του είναι εμπρός και πίσω από αλουμίνιο, ενώ και το συρταράκι φόρτωσης του δίσκου είναι από αλουμίνιο. 

Υπάρχει επιλογή Pure Disc Playback κατάλληλη για ακροάσεις δίσκων CD και SACD, τότε σβήνουν τα άλλα κυκλώματα ακόμη και τα clock που δεν χρειάζονται. Όταν είναι on τότε έχουμε ενεργοποίηση του MQA για ακροάσεις από το δίκτυο ή από υπολογιστή.  

Το SL-G700 παίζει WAV και AIFF μέχρι 384ΚHz/32bit, FLAC και ALAC μέχρι 384ΚHz/24bit,, ενώ γνωρίζει και από  DSD μέχρι 11.2MHz. Με άλλα λόγια το SL-G700 λειτουργεί και ως USB DAC. Επειδή είναι δικτυακό υποστηρίζει Chromecast με Google Assistant, αλλά καιAirPlay 2. Επίσης ξέρει από Bluetooth (AAC και SBC). Πιάνει ιντερνετικό ραδιόφωνο, βλέπει δίσκους NAS και φέρει οθόνη στην πρόσοψη όπου παρουσιάζει εξώφυλλα δίσκων και τα μενού. Επιπλέον φέρει και USB θύρα για αναπαραγωγές stick ή σκληρών δίσκων.

Εσωτερικά υπάρχει το τσιπ DAC της Asahi Kasei Electronics, το AK4497. Ένα για κάθε κανάλι. Επίσης έχουμε πέντε ανεξάρτητα τροφοδοτικά, ακόμη και για τα ρολόγια. Η τοπολογία του είναι dual mono, τα φίλτρα της μετατροπής είναι χωρίς την χρήση τελεστικών ενισχυτών και γενικά υπάρχουν διακριτά κυκλώματα. Μάλιστα τα κυκλώματα ρολογιού αναφέρονται ως Battery Driven Clock Generator μια τεχνολογία που η Technics την χρησιμοποιεί από χρόνια.

Τι άλλο έχει; Ενισχυτή ακουστικών Τάξης ΑΑ  με τον δικό του μετατροπέα DAC και τεχνολογία Jeno Engine.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...