fbpx
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 09:44

Denon PMA-SX11 and DCD-SX11 Τα premium

H σειρά SX11 είναι η πιο ποιοτική στερεοφωνική της εταιρίας. Η Denon ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά σε μερικές εβδομάδες έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή και ένα CD/SACD player με USB DAC.

Πρόκειται για τον PMA-SX11 που έχει ισχύ 2x120W στα 8Ω και βασίζεται σε UHC-MOSFET σε τοπολογία απλού push-pull. Η μονάδα έχει ελάχιστα στάδια ώστε να περιορίσει τις διαδρομές του σήματος, ενώ τα UHC-MOSFET έχει καλύτερη θερμική σταθερότητα και περισσότερο διαθέσιμο ρεύμα, σχεδόν διπλάσιo από τα κανονικά MOSFET. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό του ενισχυτή.

Το τροφοδοτικό είναι ανεξάρτητο από το στάδιο εξόδου όπως και οι πυκνωτές εξομάλυνσης είναι υψηλής χωρητικότητας ηλεκτρολυτικοί. Το ρυθμιστικό στάθμης χρησιμοποιεί υψηλής ακρίβειας πολλαπλών επαφών συρμάτινη βούρτσα και η πρόσοψη είναι από χονδρό αλουμίνιο. Κατά τα άλλα έχουμε phono stage ΜΜ και MC με ξεχωριστές εισόδους, ενώ για κεφαλές MC υπάρχουν επιλογές αντίστασης. Επίσης έχουμε τέσσερις εισόδους γραμμής. Το βάρος του ενισχυτή είναι 27,4 κιλά.

To player είναι το DCD-SX11 με ικανότητα να παίζει 384KHz/32bit και DSD μέχρι 11,2ΜΗz. Επίσης παίζει πλήθος αρχείων ήχου όπως Alac και AIFF. Ως player δέχεται δίσκους DVD-R/RW και CD-R/RW αλλά και SACD.

Για το upsampling έχουμε το σύστημα Advanced AL32 Processing Plus της Denon που εκτοξεύει την ανάλυση του CD στα 32bit και τη συχνότητα δειγματοληψίας από τα 44,1ΚΗz στα 384ΚΗz. Υπάρχει ειδική σχεδίαση DAC master clock, για καλύτερο συγχρονισμό και χαμηλό jitter. Ξεχωριστό τροφοδοτικό για τα αναλογικά και τα ψηφιακά κυκλώματα και μηχανισμό δίσκου που έχει αναπτυχθεί πρόσφατα και χρησιμοποιεί πολλά μεταλλικά τμήματα.

Αναμένονται στην αγορά κατά τον Οκτώβριο.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...