fbpx
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 12:05

Sonus Hi-Fi

Ο Σάκης Χατζηδημητρίου είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο στον ήχο στην Ελλάδα.

Ένας ευγενικός και καλλιεργημένος τύπος που η ζωή τον οδήγησε να ασχοληθεί με την πρώτη του αγάπη και όχι με όσα πολλά έχει σπουδάσει. Χρόνια στην Ιταλία, όπου φοιτούσε για να γίνει επιστήμονας, ο κ. Σάκης μάζεψε αρκετά πτυχία. Αλλά τι να το κάνεις όταν η καρδιά σου χτυπάει προς άλλη κατεύθυνση. Τον ήχο τον λάτρεψε στα ξένα, όπως λάτρεψε και τα τρένα μινιατούρες. Εκεί γνώρισε μηχανικούς, σχεδιαστές αλλά και την Ιταλική βιομηχανία audio όταν ήταν στα σπάργανα.

Γύρισε στην Ελλάδα με τις βαλίτσες του γεμάτες όνειρα και ιδέες. Παιδί από την επαρχία βλέπετε και η Αθήνα τότε δεν ήταν και η πιο φιλόξενη πόλη. Στην αρχή δεν προσπάθησε να ασχοληθεί με τις αντιπροσωπίες, αλλά έστρεψε το ενδιαφέρον του προς την προώθηση στο εξωτερικό των ξακουστών τότε Ελληνικών ηχείων Analysis. Ήταν ένας από τους τρεις που ξεκίνησαν την Analysis, η τύχη όπως δεν ήταν με το μέρος τους, βλέπετε τα μέσα ήταν πενιχρά εκείνα τα χρόνια.

Ως «Ιταλός» που ήταν ανέλαβε αμέσως την αντιπροσωπία της Sonus faber, που ήταν μια μικρή εταιρία τότε. Για ηλεκτρονικά στράφηκε προς τη Γαλλία και στις υπέροχες δημιουργίες της YBA και του Pierre Lurne.

Έτσι ξεκίνησε. Mετά δημιούργησε έναν από τους πρώτους ιδιόκτητους χώρους ακρόασης σ’ ένα νεοκλασικό κτήριο στην Αθήνα, στη Κυψέλη. Παράλληλα με το Ηi-Fi ο κ. Σάκης συλλέγει μοντέλα τρένων.

Στη συλλογή του υπάρχουν σπάνια κομμάτια που μπορεί κανείς να τα θαυμάσει από κοντά… ακούγοντας υπέροχες μουσικές. Οι πρόσφατες αλλαγές στη Sonus faber του έδωσαν τη δυνατότητα να αντιπροσωπεύσει την θρυλική Audio Research αλλά και τη Wadia. Ακόμη φέρνει στη χώρα μας τις κεφαλές της Soundsmith, τα λαμπάτα Synthesis και τα πανάκριβα από την Ελβετία Soulution.

Στα στούντιο της Sonus Ηi-Fi είναι διαθέσιμα προς ακρόαση όλα τα μοντέλα των εταιριών που εισάγει, ο κ. Σάκης είναι πάντα εκεί… και δέχεται χωρίς ραντεβού αρκεί να μην αγγίξετε τα τρένα.

ΙΝFO
Sonus Hi-Fi
Φιλαδελφέως 3, Αθήνα
Τηλ.: 210 86 60 057
site: www.sonus-hifi.gr

sonus-2.jpg

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « The Maestros by Exclusive Audio Haus Musik »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...