fbpx
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 11:53

in-akustik LS-1204 AIR Pure Silver: Ασημένια καλώδια ηχείων

Kατασκευασμένο με την τεχνολογία Air της in-akustik που σημαίνει ότι οι αγωγοί βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας ως μόνωση τον αέρα, το νέο καλώδιο ηχείων LS-1204 έχει ως βάση καθαρό ασήμι.

Το ασήμι είναι το καλύτερο αγώγιμο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καλώδια ηχείων. Σε 61,35 S/m (Siemens ανά μέτρο) το ασήμι έχει έξι φορές καλύτερη αγωγιμότητα από τον χαλκό. Μάλιστα τα ηλεκτρόνια τρέχουν στο ασήμι 1,5 φορές πιο γρήγορα από το χαλκό.

Οι αγωγοί εσωτερικά του καλωδίου είναι τοποθετημένοι με την αρχιτεκτονική Air Helix, ώστε να μην έρχονται ποτέ σε επαφή και να μονώνονται από τον αέρα. Όπως το ασήμι είναι ο καλύτερος αγωγός, έτσι και ο αέρας είναι το καλύτερο μονωτικό. Παρουσιάζει χαμηλή χωρητικότητα και χαμηλές διηλεκτρικές απώλειες. Σημαντικά στοιχεία στην μετάδοση του σήματος.

Οι αγωγοί εσωτερικά του καλωδίου διατηρούνται σε απόσταση μεταξύ τους με την βοήθεια ειδικών κλιπ, ένας μεγάλος αριθμός τέτοιων κλιπ δημιουργούν την δομή του καλωδίου και δεν επιτρέπουν οι αγωγοί να πλησιάσουν μεταξύ τους όσο «άσχημα» να του φερθούμε. Πάντα τα κλιπ κρατούν τους αγωγούς σε απόσταση ακριβείας.

Τα καλώδια LS-1204 AIR Pure Silver χρησιμοποιούν ακροδέκτες από tellurium και χαλκό, μάλιστα η σύνδεση τους γίνεται με πίεση 1,5 τόνων. Η επιφάνεια των ακροδεκτών έχει επίστρωση από ρόδιο, ένα σκληρό υλικό που παρουσιάζει υψηλή αγωγιμότητα σύνδεσης και επαφής.

Τα καλώδια LS-1204 AIR Pure Silver δεν κοστίζουν φθηνά. Η τιμή τους είναι τα δύο τρίμετρα (2x3 μέτρα) στα 10.450 ευρώ.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...