fbpx
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 00:31

Hisense TV line-up 2019: Αποστολή στη Πίλζεν

Από την Κίνα μας έρχεται η Hisense, ένας μεγάλος κατασκευαστής consumer electronics, που εκτός από λευκές συσκευές και smartphone κυκλοφορεί στην αγορά και τηλεοράσεις.

Η Hisense βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της αγοράς της τηλεόρασης, μαζί με τις Samsung, LG, Sony και TCL.
Το εργοστάσιο τηλεοράσεων της Hisense στην Ευρώπη βρίσκεται στην πόλη Πίλζεν της Τσεχίας, μια πόλη γνωστή για τις μπύρες της και για τον ομώνυμο τύπο μπύρας.

Όλα τα εξαρτήματα από τα πάνελ μέχρι τα πόδια της βάσης έρχονται από την Κίνα, στο εργοστάσιο της Τσεχίας γίνεται η συναρμολόγηση, ο ποιοτικός έλεγχος και το πακετάρισμα των τηλεοράσεων. Καθώς και η διανομή στις αγορές της Ευρώπης.

Η Hisense έχει αναπτύξει τις δικές της τεχνολογίες πάνελ όπως είναι η ULED και η Dual Cell, καθώς και την δική της AI Smart TV OS πλατόφορμα που την ονομάζει VIDAA U και φέτος είναι στην έκδοση 3.0.


H VIDAA U 3.0 είναι φορτώνει πιο γρήγορα από την προηγούμενη (2108) και είναι πιο εύκολη στην πλοήγηση. Με την Vidda η Hisense δείχνει ότι δεν έχει την ανάγκη να χρησιμοποιήσει πλατφόρμες τρίτων κατασκευαστών όπως είναι η Android TV, αλλά αναπτύσσει την δική της.

Για το 2019-2020 η Hisense έχει ετοιμάσει τις εξής σειρές UHD 4K τηλεοράσεις: Tην Β7100 με LCD LED πάνελ direct LED, 60Hz και HDR10+, την B7300 σε 65, 55, 50 και 43 ίντσες με LCD LED πάνελ direct LED, 60Hz, HDR10+, την Β7500 σε 65, 55, 50 και 43 ίντσες με LCD LED πάνελ direct LED, 60Hz, HDR10+ και Dolby Vision.


Μετά ακολουθεί η σειρά ULED με το ειδικό πάνελ της Hisense που έχει αυξημένη φωτεινότητα και διευρυμένα χρώματα, το οποίο στις επόμενες σειρές είναι edge light. Έχουμε την U7B σε 55 και 65 ίντσες με πάνελ 60Ηz και με Dolby Vision και Dolby Atmos. Στην κορυφή υπάρχει η U8B επίσης στις 55 και 65 ίντσες αλλά με πάνελ 210Hz και με Dolby Vision και Dolby Atmos.


Aκόμη η Hisense θα κυκλοφορήσει φέτος και δύο τηλεοράσεις OLED, μια σε 55 και μια σε 65 ίντσες. Πρόκειται για τη σειρά O8B δηλαδή Η55O8B και H65O8B με Dolby Vision και Dolby Atmos.

 


Ανάμεσα στα νέα της Hisense είναι ότι έρχεται στην Ελλάδα η Laser TV της Hisense, δηλαδή ένα σύστημα short throw προβολής. Είναι το μοντέλο H100LDA τεχνολογίας DLP με φως από διπλό λέιζερ, με τηλεοπτικούς δέκτες, smart TV και UHD ανάλυση. Ακόμη και ηχητικό σύστημα εμπεριέχει όπως και οθόνη 100 ιντσών.


Το Σεπτέμβριο η Hisense θα παρουσιάσει τηλεόραση 8Κ, την 75U9B η οποία θα έχει οθόνη Dual Cell (λέγεται και ULED XD).


To Dual Cell ή ULED XD χρησιμοποιεί δύο οθόνες μια Full HD και μια 4Κ UHD που είναι τοποθετημένες εμπρός από το οπίσθιο σύστημα φωτισμού. Έτσι ο κατασκευαστής επιτυγχάνει έναν υψηλό αριθμό ζωνών ελέγχου του φωτός. Ο λόγος για χιλιάδες ζώνες ελέγχου, πάνω από 5.000. Για τον έλεγχο του πλήθους των ζωνών οπίσθιου φωτισμού η Hisense έχει αναπτύξει και τον δικό της επεξεργαστή εικόνας με την ονομασία Ηi-Vision.


Έτσι η τηλεόραση έχει βαθύ μαύρο, υψηλή φωτεινότητα και πλήρη υποστήριξη του χώρου χρώματος
DCI-P3. Την έχουμε δει και πραγματικά λειτουργεί.

Η Hisense δίχως άλλο θέλει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην αγορά της τηλεόρασης και αυτό το βλέπει κανείς στα μάτια των ανθρώπων που την τρέχουν αλλά και στις τεχνολογικές κινήσεις που κάνει.
Το σημαντικό είναι ότι οι τιμές των τηλεοράσεων της είναι ιδιαίτερα προσιτές.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...