fbpx
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 11:27

Gryphon Ethos: CD player αστρόπλοιο

Ακόμη, εν έτει 2019, κατασκευάζονται CD player και μάλιστα ορισμένες εταιρίες, όπως είναι η Gryphon από την Δανία, φέρνουν στην αγορά… διαστημικές συσκευές.

Η Gryphon με το Ethos δείχνει να ξαναγράφει την κόκκινη βίβλο του CD. Το Ethos αρχιτεκτονικά είναι ένα ηχητικό ποίημα. Αισθητικά απόλαυση για τα μάτια… το ίδιο πιστεύουμε και ηχητικά για τα αυτιά.

Πρόκειται για μια συσκευή που είναι «μόνο» CD player, δεν είναι ούτε SACD ούτε τίποτε άλλο. Μπορεί όμως να συνδεθεί με εξωτερικές πηγές και να παίξει μέχρι 384KHz/32bit ή DSD512. Έχει σχεδίαση fully balanced και φέρει υψηλής ακρίβειας κρυστάλλους. Ως μετατροπέα τσιπάκι χρησιμοποιεί το ES9038Pro στα 32bit της ΕSS (Sabre), ενώ εφαρμόζει και asynchronous upsampling. Για αυτό το λόγο έχει στην έξοδο ένα απλό, χαμηλής τάξης, αναλογικό φίλτρο.

Το στάδιο εξόδου είναι Τάξης Α παρέχοντας επίχρυσες XLR και RCA εξόδους. Η ίδια προσοχή έχει δοθεί και στα τροφοδοτικά και στις τοπικές σταθεροποιήσεις, η συσκευή τα διαχειρίζεται διαφορετικά για να αναλογικά και τα ψηφιακά κυκλώματα. Οι μετασχηματιστές είναι τοροειδή στα 32VA, ένας για κάθε αναλογικό κανάλι, ενώ υποστηρίζονται από χωρητικότητα 20.000μF.

Το σασί του μηχανισμού οδήγησης του δίσκου είναι χυτοπρεσαριστό, υπάρχει επίχρυσο CD clamp και απόζευξη του μηχανισμού από την υπόλοιπη συσκευή.

 Στον χρήστη παρέχονται επτά PCM φίλτρα και τρία DSD για να διαλέξει. Στην πρόσοψη υπάρχει φθορίζουσα οθόνη με μπλε ενδεικτικά LED και ο δίσκος τοποθετείται στο επάνω μέρος της συσκευής.

Έρχεται με τηλεχειριστήριο και φέρει ψηφιακές εισόδους και εξόδους όπως εισόδους AES/EBU, USB (για USB DAC) και BNC.

Ένα CD player που σίγουρα δεν θα το προσπεράσει κανείς…

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...