fbpx
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 15:34

Java Hi-Fi LDR: Ενισχυτής με FET από Νιτρίδιο του γαλλίου

Η Java Hi-Fi είναι ένας κατασκευαστής audio από την Νέα Ζηλανδία. Ξεκίνησε και έγινε γνωστός 2016 από το Kickstarter με τον προενισχυτή Java LDR. H πρώτη παραγωγή έγινε sold-out και τώρα κυκλοφορεί τον πρώτο της ολοκληρωμένο και μια αναβαθμισμένη εκδοχή του προενισχυτή Java LDR V2.0.


Tα αρχικά LDR σημαίνουν τεχνολογία Light Dependent Resistor (LDR), που απομονώνει τη διαδρομή του σήματος από τα κυκλώματα ελέγχου. Έτσι το ηχητικό σήμα διατηρείται πάντα καθαρό, ενώ η διαδρομή του μέσα από την συσκευή είναι εξαιρετικά σύντομη.


Η Java έχει κατασκευάσει και τον ολοκληρωμένο LDR που χρησιμοποιεί ως προενισχυτή την βαθμίδα του προενισχυτή της εταιρίας LDR, ενώ τα στάδια εξόδου είναι τάξης Δ βασισμένα σε ημιαγωγούς Gallium Nitrade (Νιτρίδιο του γαλλίου) GaN FET. Το στοιχείο αυτό κάνει τον ενισχυτή να παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλές παραμορφώσεις τόσο THD όσο και IMD.


Για το σασί του ενισχυτή χρησιμοποιούνται αναφορές στην δεκαετία του ’50 και ’60. Το σασί είναι από ξύλο και είναι «κομμένο» από μηχανές CNC, ενώ η πρόσοψη μπορεί να έχει όποιο χρώμα θέλουμε.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...