fbpx
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 18:29

Huawei P30 Pro Τρεις κάμερες και ένα ραντάρ

Το νέο Huawei P30 Pro  φέρει τρεις κάμερες σε κατακόρυφη διάταξη που σχηματίζουν το φωτογραφικό «φακό» της συσκευής. Δίπλα υπάρχει ακόμη ως τέταρτη «κάμερα» που στην ουσία είναι ένας αισθητήρας με την ονομασία time-of-flight (που λειτουργεί όπως ένα ραντάρ για μετρήσεις απόστασης, ανίχνευση κίνησης κ.α.), που έρχεται να δυναμώσει τις φωτογραφικές ικανότητες της συσκευής.

H πρώτη κάμερα έχει διάφραγμα 1/2.2 και ανάλυση 20MP, λειτουργεί ως υπέρ-ευρυγώνιος φακός.

Στην συνέχεια υπάρχει ο 27mm ευρυγώνιος φακός, στην μέση του set-up δηλαδή, αυτός έχει διάφραγμα f/1.6 ανάλυση 40ΜP και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε κινητό. Εδώ ο αισθητήρας είναι 1/1,7 ιντσών, πολύ μεγάλος για κινητό. Επίσης ο αισθητήρας δεν είναι RGB, αλλά RYYB, έχει δηλαδή δύο κίτρινα φίλτρα αντί για πράσινα ώστε να «βλέπει» περισσότερο φως… άρα και στο σκοτάδι. Ο ίδιος αισθητήρας χρησιμοποιείται και στο μικρότερο μοντέλο P30. Στη θέση Pro της φωτογραφικής η μέγιστη ευαισθησία ISO φθάνει τα 409600 (!), εξωπραγματικός αριθμός. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε με τα P30 να φωτογραφίσουμε θέμα σε εξαιρετικά χαμηλές συνθήκες φωτισμού (δείτε την φωτογραφία από το στούντιο).

 

Αλλά η πιο μεγάλη καινοτομία είναι ο σταθεροποιητής της τηλεσκοπικής κάμερας (στα 8MP) που χρησιμοποιεί οπτικό τρόπο (με εσωτερικό γκρουπ φακών) για να πετύχει οπτικό ζουμ 5x ( ή ισοδύναμο 125mm).

Ακόμη στο πίσω μέρος του P30 Pro υπάρχει αισθητήρας θερμοκρασίας χρώματος και αισθητήρας flicker (αναλαμπών).

Θα υπάρξει αναλυτικό review της συσκευής στο τεύχος που ετοιμάζουμε.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Huawei P30 Pro Dual View Video Pioneer VSX-LX504 και VSX-LX304 με IMAX Enhanced »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...