fbpx
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 15:18

Sony Xperia 1: Κινηματογραφικό smartphone [3 Videos]

To νέο Xperia 1 της Sony είναι το πρώτο με 4Κ OLED smartphone στον κόσμο με οθόνη 21:9 CinemaWide (6,5”) και τεχνολογία  HDR.  Για πρώτη φορά Eye AF σε smartphone με τριπλό φακό κάμερας, burst shooting έως 10 fps και AF/AE tracking για απόλυτη ακρίβεια εστίασης και έκθεσης.

Έχει βελτιωμένη Creator Mode ρύθμιση οθόνης (υποστήριξη ITU-R BT.2020 & τονική διαβάθμιση 10bit) καθώς και νέα λειτουργία κινηματογράφησης Cinema Pro “Powered by CineAlta”. Ο  ήχος είναι Dolby Atmos. Ενώ προσφέρει περισσότερο multitasking με την ταυτόχρονη λειτουργία δύο εφαρμογών σε μία οθόνη που παρέχει το multi-window 21:9.

Το Xperia 1 έχει τονική διαβάθμιση 10 bit που αναπαριστά αμέτρητα χρώματα, βαθύτερα επίπεδα μαύρου, ενώ τα χρώματα φαίνονται πιο φυσικά. Με έμπνευση την αναπαραγωγή χρώματος Master Monitor της επαγγελματικής τεχνολογίας Sony που χρησιμοποιείται σε κορυφαίες παραγωγές του Χόλυγουντ, μπορείτε πλέον να απολαύσετε κι εσείς την εμπειρία της ανεπανάληπτης ακρίβειας χρώματος, με τη νέα Creator mode λειτουργία να δίνει ζωή στο περιεχόμενο, ακριβώς όπως το έχουν οραματιστεί οι δημιουργοί του.

Η οθόνη, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας που αναπτύχθηκαν ειδικά γι’ αυτήν, υποστηρίζει μεγάλο χρωματικό εύρος ITU-R BT.2020, καθώς και DCI-P3 με Illuminant D65.

Η οθόνη 21:9 προσφέρει βαθύτερη οπτική της ροής του παιχνιδιού, χωρίς περιορισμούς, ενώ η λειτουργία Game Enhancer βελτιστοποιεί την απόδοση, μπλοκάρει ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις, ενώ παρέχει τη δυνατότητα μαγνητοσκόπησης gameplay και αναζήτησης χρήσιμων πληροφοριών gaming online.

Υπάρχει προηγμένος τριπλός φακός κάμερας (12MP) σε κάθε περίσταση και σε όλες τις συνθήκες φωτός: Ευρυγώνιος φακός 16mm για τοπία, πολυχρηστικός φακός 26mm, αλλά και φακός 52mm για λήψεις telephoto (αντιστοιχεί σε 35mm).

Οι τεχνολογίες της Sony από τις πασίγνωστες κάμερες «α» (Άλφα) με εναλλασσόμενους φακούς, ενσωματώνονται στο Xperia 1 ως BIONZ X  για κινητά. Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος δίνει παγκοσμίως για πρώτη φορά σε smartphone τη δυνατότητα για Eye AF (Αυτόματη Εστίαση), συγχρονίζοντας την εστίαση ακριβείας με το βάθος πεδίου του ανθρώπινου ματιού, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει συνεχόμενη φωτογράφιση ριπών (burst shooting) με έως και 10 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) και AF/AE (Αυτόματη Εστίαση και Αυτόματη Έκθεση), παρέχοντας ακριβή εστίαση και βέλτιστη έκθεση.

Τραβήξτε καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φως με τον φωτεινό φακό F1.6 και τον αισθητήρα Διπλής Φωτοδιόδου εικόνας Dual Photo Diode μεγάλων pixel pitch, ώστε ακόμα και τα κινούμενα θέματα να φωτογραφίζονται χωρίς να θολώνουν, ενώ παράλληλα η μείωση του «θορύβου» σε ποιότητα RAW προσφέρει πανέμορφα καθαρές εικόνες.

Το Xperia 1 ανάγει την λήψη βίντεο στο επόμενο επίπεδο μέσα από τη συνεργασία των μηχανικών επαγγελματικών καμερών ψηφιακού κινηματογράφου της Sony, που είναι γνωστός για το brand CineAlta, με την διάσημη ψηφιακή Full Frame κάμερα κινηματογράφου «VENICE».

Μπορείτε να λάβετε βίντεο σε φυσικούς κινηματογραφικούς τόνους και να εφαρμόσετε προεπιλεγμένες ρυθμίσεις διαχείρισης χρώματος με τη νέα λειτουργία Cinema Pro.

Δημιουργήστε την ατμόσφαιρα που θέλετε με οκτώ διαφορετικές επιλογές έκφρασης, ώστε να μεταμορφώσετε τα βίντεό σας σε κινηματογραφικές ιστορίες. Όλα τα παραπάνω μπορούν να τραβηχτούν σε 4K HDR στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο και σε format 21:9.

Μόνο η Sony μπορεί να φέρει αυτή την επαγγελματική τεχνολογία αιχμής στο Xperia 1, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αποκρυσταλλώνετε την καθημερινότητά σας με κινηματογραφικό στιλ, με τη λειτουργία Cinema Pro. Το Xperia 1 σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να τραβήξετε καρέ 21:9 από ζωντανή εικόνα ή βίντεο, με ή χωρίς την προεπιλεγμένη διαχείριση χρώματος «Look».

Το μοναδικό υβριδικό σύστημα σταθεροποίησης που ενσωματώνει το Optical SteadyShot,με έναν μοναδικό αλγόριθμο, διασφαλίζει πως η λήψη βίντεο θα είναι ομαλή και χωρίς τραντάγματα.

Με την αναλογία οθόνης 21:9, το Xperia 1 επιτυγχάνει μινιμαλιστικό και διαχρονικό σχεδιασμό, ο οποίος αναδεικνύει πλήρως την εξαιρετική οθόνη, ενώ το υπέροχα λεπτό προφίλ του εγγυάται πως θα ταιριάζει με άνεση στην παλάμη του χεριού σας. Το λείο μεταλλικό του πλαίσιο περιβάλλει το ανθεκτικό Corning Gorilla Glass 6 στο μπροστά και στο πίσω μέρος, ενώ η πιστοποιημένη αντοχή στο νερό IP65/IP68 το προστατεύει από τα στοιχεία της φύσης.

Η μοναδική οθόνη 21:9 προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης και είναι ιδανική για την ταυτόχρονη λειτουργία δύο εφαρμογών, επιτρέποντας να δείτε και παράλληλα να κάνετε περισσότερα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πολλαπλών οθονών εύκολα και γρήγορα, με το εξυπνότερο από ποτέ Side sense, με τον εκκινητή πολλαπλών παραθύρων 21:9, ή μέσω φωνητικής εντολής.

Το Xperia 1 είναι τόσο όμορφο όσο είναι και ευχάριστο στην αίσθηση, σε μια γκάμα χρωμάτων ώστε να ταιριάζει με το προσωπικό σας στιλ: Μαύρο, Μοβ, Γκρι και Λευκό.

Έχει τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 855. Προσφέρει δυνατότητες Gigabit LTE υψηλής ταχύτητας, έως και 25% ταχύτερο CPU, έως 40% ταχύτερη απόδοση GPU σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, καθώς και Snapdragon Elite Gaming για την άψογη διαχείριση εφαρμογών και παιχνιδιών με μεγάλες απαιτήσεις επεξεργαστή.

Η μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας 3330 mAh σε συνδυασμό με τις λειτουργίες Smart Stamina, Battery Care και Xperia Adaptive Charging βοηθάει ώστε να έχετε μπαταρία όλη μέρα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Jamo D 590: Επετειακή έκδοση Atoll ST 200 Signature: Δικτυακό player »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...