fbpx
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 01:18

Huawei Mate X: Ο καιρός των αναδιπλούμενων

Μερικά εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση του Fold της Samsung που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο στα 2000 ευρώ, η Huawei απαντάει με το δικό της αναδιπλούμενης οθόνης κινητό. Το όνομα αυτού Mate X, θα κοστίζει 2.200 ευρώ και θα κυκλοφορήσει προς το Φθινόπωρο του 2019. Η νέα αυτή συσκευή θα είναι 5G και θα έχει κάμερες Leica όπως όλα τα μεγάλα κινητά της Huawei.

H συσκευή έχει μια FullView οθόνη που καλύπτει εξωτερικά σχεδόν όλο το μήκος και το πλάτος του Mate X το οποίο διπλώνει προς τα μέσα, ενώ το Samsung διπλώνει σαν πορτοφόλι και έχει μια 7,3 ιντσών οθόνη εσωτερικά και μια 4,6 εξωτερικά. Το Mate X όταν είναι κλειστό έχει μια 6,6 ιντσών οθόνη εμπρός και μια 6,3 πίσω, αφού πιάνουν χώρο εκεί οι κάμερες.

Όταν είναι πλήρως ανοιχτό το Mate X φθάνει τις 8 ίντσες. Εννοείται ότι πρόκειται για τεχνολογία OLED, όπου εδώ έχει ανάλυση 2480x2200 pixels. H Huawei σχεδίαζε αυτό το Mate X εδώ και δύο χρόνια, μάλιστα ο μεντεσές είναι απόρροια μεγάλης έρευνας και  αντέχει για εκατομμύρια ανοιγοκλεισίματα.

Το πάχος του Mate Χ όταν είναι ανοιχτό φθάνει τα 5,4 χιλιοστά, πιο λεπτό ακόμη και από το νέο iPad Pro. Όταν είναι κλειστό το Mate X έχει πάχος 11 χιλιοστά. Υπάρχει δυνατότητα multitasking, λόγο της μεγάλης οθόνης στις εφαρμογές, έχει μια selfie κάμερα και τρεις για φωτογράφιση. Ο επεξεργαστής είναι ο Kirin 980, ενώ το τσιπσέτ του μόντεμ για το 5G είναι το Balong.

Ο φορτιστής είναι 55W ώστε να προσφέρει γρήγορη και άφθονη ενέργεια, με την μπαταρία να είναι 4.500mAh. Μέχρι να ολοκληρωθεί η συσκευή, σε μερικούς μήνες, θα μάθουμε περισσότερα ειδικά για την ποιότητα της οθόνης και τις επιδόσεις τις σε χρώμα, φωτεινότητα και HDR δυνατότητες.

Πάντως όλα πια δείχνουν ότι περνάμε σε μια νέα εποχή όπου οι συσκευές αποκτούν κίνηση, πολυμορφικότητα και πιο ανθρώπινο προσέγγιση.  

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...