fbpx
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 21:05

Meridian DSP640.2 and DSP520.2: Ηχεία in-wall

Με τα DSP640.2 και DSP520.2 η Meridian αυξάνει τον κατάλογο της με τα ηχεία εγκαταστάσεων. Είναι φτιαγμένα για home cinema καταστάσεις αλλά και για οποιονδήποτε χώρο θέλουμε να εξοπλίσουμε ηχητικά.

Τα νέα μοντέλα είναι γεμάτα με τις τελευταίες τεχνολογίες της εταιρίας όπως το DSP «Class-M» και τους ενισχυτές «Dynamic» με την αρνητική ανάδραση και τους μεγάλους τοροειδείς μετασχηματιστές χαμηλού μηχανικού θορύβου. Οι ενισχυτές έχουν συχνοτικό εύρος που ξεπερνάει το Hi-Res πρότυπο των 40kHz.

Εσωτερικά υπάρχουν επίσης δύο φίλτρα «Aux» που βελτιώνουν την ανάλυση στις χαμηλές, ενώ το «Dynamic Bass Protection» χαμηλώνει το κατώφλι τους. Είναι χωνευτά και έχουν βάθος τοποθέτησης (mounting depth) 10εκ.

Το DSP640.2 έχει τέσσερα μεγάφωνα που το καθένα τροφοδοτείται με 100W ισχύος που τους δίνουν οκτώ τελικοί ενισχυτές. Αν το λειτουργήσουμε μόνο του έχει λειτουργία «L-R» για να το τοποθετήσουμε σαν ηχομπάρα και να παίζει στερεοφωνικά.

Κατεβαίνει μέχρι τα 40Hz και με την τεχνολογία «Enhanced Bass Alignment» οι πρώτες οκτάβες έρχονται σε ισορροπία με το υπόλοιπο φάσμα. Το «Centre Elevation» ανυψώνει τον ήχο ώστε να μοιάζει σαν να έρχεται από την μέση της οθόνης και όχι από κάτω της όπως πολλές ηχομπάρες και ηχεία. Μερικά ακόμα όπλα του είναι το upsampling μέσω DSP, φίλτρα apodising, το «FIFO» buffering και το MHR (Meridian High Resolution).

Το DSP520.2 έχει δύο μεγάφωνα, ένα «long throw» γούφερ των 5,5 ιντσών και έναν οδηγό ευρέως φάσματος και ευρείας διασποράς των 3,3 ιντσών.

Τέσσερις ενισχυτές οδηγούν με 100W το κάθε μεγάφωνο.Τα «L-R» «Centre Elevation» είναι ενσωματωμένα και σε αυτό το μοντέλο που κατεβαίνει μέχρι τα 50Hz.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...