fbpx
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 21:41

Falcon Kingswood Warren: Ακριβώς όπως τα BBC LS3/5A

Το ηχείο αυτό είναι μια σχολαστική ανακατασκευή (αντιγραφή) του αρχικού LS3/5A που δημιούργησε το BBC το 1974.

Η Falcon Acoustics γράφει ιστορία με την αυθεντική χειροποίητη ανακατασκευή του πρώτου ηχείου LS3 / 5A -χωρίς συμβιβασμούς- του BBC, που σχεδιάστηκε δύο χρόνια πριν από την πρώτη εμπορική παραγωγή του μοντέλου το 1976. Το ηχείο ονομάζεται Kingswood Warren, από το όνομα του τεχνικού τμήματος του BBC που σχεδίαση το ηχείο.

Για να το κατασκευάσει το LS3/5A από την αρχή η Falcon προσπάθησε να εντοπίσει όλα ακριβώς τα εξαρτήματα που συνέθεταν το αρχικό ηχείο του 1974. Η καμπίνα να είναι η ίδια από το ειδικά επιλεγμένο 9mm Baltim Ply ξύλο, με μεγάλη απόσβεση, με βιδωτές πλάτες και φινίρισμα από σε καπλαμά teak.

Έτσι τα «νέα» Falcon είναι κατασκευασμένα όχι μόνο να φαίνονται αλλά και να ακούγονται ακριβώς όπως τα ηχεία του BBC το 1974. Για να φθάσει στο σημείο αυτό η Falcon χρησιμοποίησε τις ιδιόχειρες σημειώσεις των μηχανικών του BBC σχετικά με το ηχεία, αλλά και τις πρώτες «πειραματικές» καμπίνες του αρχικού BBC LS3/5A. Για το κροσόβερ το BBC είχε δημιουργήσει πηνία στιλ μετασχηματιστή στα πρωτότυπα και ένα σύστημα σύζευξης που επέτρεπε ρύθμιση επαγωγής με μεγάλη ακρίβεια.

Η Falcon κατόρθωσε να «αντιγράψει» τα υλικά αυτά και να τα τοποθετήσει στα 50 ζευγάρια του αρχικού BBC LS3/5A ηχείου που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Όσο για τους πυκνωτές; Η αρχική προδιαγραφή του BBC απαιτεί πυκνωτές που χρησιμοποιούν πολυηλεκτρικό διηλεκτρικό φιλμ, η παραγωγή των οποίων σταμάτησε σχεδόν πριν είκοσι χρόνια.

Μετά από τρία χρόνια αναζήτησης η Falcon ανακάλυψε μια περιορισμένη ποσότητα της φιλμ και έτσι επαναδημιούργησε ακριβώς το ίδιο κροσόβερ του BBC.


Για τα μεγάφωνα η Falcon ανασχεδίασε τα KEF B110 και ΚEF T27, χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά υλικά.

Τα τεμπελάκια με επιχρυσωμένο ροζ χρυσό, οι ακροδέκτες και τα καλύμματα κάνουν αυτά τα 50 ζευγάρια να μην διαφέρουν σε τίποτε από τα αρχικά ηχεία μόνιτορ του BBC. Όπως λένε εμφανιστικά και ηχητικά… είναι ίδια.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...