fbpx
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 19:40

Bose Home Speaker 500: Έξυπνο ηχείο Bose!

Σήμερα πατάμε κουμπιά ή χρησιμοποιούμε app για να χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα μας, έφθασε όμως ο καιρός για να τους μιλάμε.

Ναι, τα χέρια μας τα έχουμε ελεύθερα και απλά δίνουμε φωνητικές εντολές ή εκφωνούμε ερωτήσεις στους ψηφιακούς βοηθούς. Οι οποίοι αυξάνονται και πληθύνονται, ενώ όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται όλο και πιο καλύτεροι, όλο και πιο εύστοχοι στις απαντήσεις τους αλλά και πιο ακριβείς στις δράσεις τους

Οι ψηφιακοί βοηθοί είναι μέχρι σήμερα: η Alexa της Amazon, η Siri της Apple, η Cortana της Microsoft, η Bixbi της Samsung, η Yoyo της Huawei και η (απλά) Assistant της Google.

Αυτές φιλοδοξούν να αναλάβουν το μέλλον του χειρισμού των συσκευών μας. Όλων των έξυπνων συσκευών που υπάρχουν σ’ ένα σπίτι, είτε αυτές αφορούν αυτοματισμούς (φωτισμούς, συναγερμούς, κ.λ.π.) είτε συσκευές αναπαραγωγής ήχου και εικόνας.

Η φωνή μας θα είναι η δύναμη μας, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, αλλά και οι app και τα τηλεχειριστήρια αργά ή γρήγορα θα μπούνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Όσοι έχετε ασχοληθεί με το άθλημα και έχει τύχει να δώσετε εντολές στην Alexa της Amazon για αναπαραγωγή μουσικής (π.χ. παίξε μου την τάδε όπερα του Mozart στην εκτέλεση με τη Μαρία Κάλλας), θα συμφωνείται μαζί μας ότι το μέλλον της οικιακής διασκέδασης αλλά και του χειρισμού περνάει… από τη φωνή μας.

Τα έξυπνα ηχεία, τα οποία εκτός από όμορφα είναι και εύχρηστα ασύρματα ενεργά ηχεία, αναλαμβάνουν να ακούσουν την φωνή μας και να την μετατρέψουν σε πληροφορίες που ο ψηφιακός βοηθός μπορεί να καταλάβει, να επεξεργαστεί και να πραγματοποιήσει την εντολή μας.

Ο χώρος των έξυπνων ηχείων ή smart speakers, των ηχείων δηλαδή που «μας ακούν» αλλά και αναλαμβάνουν περισσότερες δράσης από το να παίζουν μόνο μουσική, είναι από τους πιο εξελισσόμενους στο audio. Έχουν πουληθεί εκατομμύρια τέτοια ηχεία, ενώ μόλις πρόσφατα άρχισαν να εμφανίζονται και στην Ελληνική αγορά.

Τα Ελληνικά από τους ψηφιακούς βοηθούς είναι προς το παρόν άγνωστη γλώσσα, αλλά δεν είναι μακριά ο ερχομός τους. Σήμερα τα έξυπνα ηχεία που κυκλοφορούν στην Ελλάδα λειτουργούν σε κάποια από τις δημοφιλείς γνώσεις π.χ. Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά.

Ένα τέτοιο έξυπνο ηχείο είναι το Home Speaker 500 της Bose που έχει ενσωματωμένο στο σύστημα Alexa της Amazon. Ο ψηφιακός ηχο-βοηθός Alexa είναι σήμερα ο πιο διευρυμένος στην αγορά. Χρησιμοποιείται σχεδόν σε 50.000 συσκευές, από φούρνους μικροκυμάτων… έως αυτοκίνητα.

Το Bose Home Speaker 500 είναι το πρώτο Αlexa ηχείο που κυκλοφόρησε στην Ελληνική αγορά, από έναν κατασκευαστή που γνωρίζει από ποιότητα ήχου και από ηχητική κάλυψη ενός χώρου. Πήραμε το Bose Home Speaker 500 στα χέρια μας για μια ενδελεχή δοκιμή, μέρη της οποίας θα αναρτήσουμε σε επόμενα post.


Πρόκειται για ένα ηχεία φτιαγμένο για μουσική, στην ίδια σειρά με ανήκουν και οι ηχομπάρες Bose Soundbar 700 και Soundbar 500 μαζί με τα υπογούφερ τους για μουσική και home cinemra. Tα ηχεία αυτά ακούν Amazon Alexa, ενώ μέσα στο 2019 θα προστεθούν δυνατότητες AirPlay 2 για τους φίλους της Apple.

Το Bose Home Speaker 500 συνδέεται με το δίκτυο μέσω Wi-Fi ή Ethetnet, ενώ χρησιμοποιώντας περισσότερα τους ενός ή με τις παραπάνω ηχομπάρες μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο multiroom σύστημα. Παράλληλα το ηχείο είναι Bluetooth, ενώ έχει και μνήμες για ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ή online υπηρεσίες όπως Spotify. Yπάρχουν οκτώ μικρόφωνα στην συσκευή, που μπορούν να απενεργοποιηθούμε με την πίεση ενός πλήκτρου. Τα μικρόφωνα αυτά είναι απαραίτητα ώστε το ηχείο να ακούει τις εντολές μας, ακόμη και όταν παίζει δυνατά μουσική.

Το ηχείο είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ανοδιωμένο αλουμίνιο και φέρει δύο μεγάφωνα τοποθετημενα αντιδιαμετρικά μεταξύ τους, ώστε να χρησιμοποιείται η τεχνική του άμεσου και του εξ ανάκλασης ήχου που χαρακτηρίζουν την Bose.

Αρχικά το ξεπακετάραμε το ηχείο για να το ανακαλύψουμε.

Είναι ένα άριστης κατασκευής ενεργό δικτυακό έξυπνο ηχείο, με μεγάλη οθόνη ώστε να βλέπουμε έγχρωμα τα εξώφυλλα των άλμπουμ που ακούμε, με εντυπωσιακό ήχο για το μέγεθος του και με άλλες πολλές δυνατότητες που θα ανακαλύψουμε σε επόμενο post.

Stay tuned…

Ξεκινάμε με το unboxing

Alexa play music!

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: AUDIO GROUP GREECE BV
ΕΠΑΦΗ: 210.6721200
ΤΙΜΗ: €449,95

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « VDH Colibri XGW Signature Stradivarius Quadraspire στη Videorythos »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...