fbpx
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 12:19

Marantz PM-12: Με Switch Hypex

Ανακοινώθηκε στην Ιαπωνία η νέα σειρά 12 της Marantz, που περιλαμβάνει τον ολοκληρωμένο PM-12 και το player SA-12. Tα μοντέλα αυτά έρχονται για να πάρουν τη θέση των SA-14S1 και ΡΜ-14S1, ενώ τοποθετούνται ένα σκαλί παραπάνω από τα επίσης καινούρια SA-10 και ΡΜ-10. Ο νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής PM-12 βασίζεται στον PM-10, φορά τον ενισχυτή διαμεταγωγής NCore NC 500 της Hypex που ήταν κάποτε θυγατρική της Philips.

Το αποτέλεσμα της χρήσης ενισχυτή διαμεταγωγής δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα του ήχου αλλά και στον χώρο που καταλαμβάνεται μέσα στη συσκευή. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του ΡΜ-14 χωρίς τη χρήση του ενισχυτή διαμεταγωγής, το 70% με 80% του εσωτερικού τον καταλάμβανε την τελική βαθμίδα.

Έτσι στον νέο ενισχυτή PM-12 υπάρχει χώρο για προενισχυτή ποιότητας, phono stage, ποιοτικά υλικά αλλά και ανεξάρτητη τροφοδοσία του τελικού σταδίου. Η ισχύς του ενισχυτή είναι 2x200W στα 4Ω.

Η σχεδίασή του είναι έτσι ώστε να υπάρχει σχεδόν «άμεση» σύνδεση του τελικού σταδίου ισχύος με τα ηχεία. Ακόμη έχουμε μικρές διαδρομές σήματος, ελάχιστες επαφές σύνδεσης εσωτερικά, προενισχυτή με είσοδο JFET, κύκλωμα servo DC (δηλαδή HDAM-SA3) και λίγους πυκνωτές σύζευξης. Ο μετασχηματιστής έχει δακτυλιοειδή με εξωτερική πλάκα χάλυβα για διπλή θωράκιση για μειωμένες επιδράσεις στα κυκλώματα λόγω των μαγνητικών ροών.

Ο ενισχυτής χρησιμοποιεί δίοδο Schottky στην ανόρθωση και νέους πυκνωτές Ernar. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με τσιπάκι της JRC, που έχει βήματα ψηλής ακρίβειας των 0,5 dB. Η κυκλική οθόνη της πρόσοψης είναι οργανική οθόνη EL υψηλής ευκρίνειας για άμεσες ενδείξεις. Κατά τα άλλα έχουμε εξαιρετικό phono stage. Συνολικά υπάρχουν πέντε είσοδοι γραμμής, έξοδος ακουστικών και βάρος 15,3 κιλά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Optoma: Διάθεση CPI 30 χρόνια Metronome Technologies »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...