fbpx
Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 16:07

SME Synergy: Πικάπ με Nagra [Video]

Η εποχή θέλει βινύλιο plug&play ανεξάρτητα από την κατηγορία τιμής και αυτό ακριβώς είναι το νέο Synergy της SME, που παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση του Μονάχου. Όχι, δεν έχουμε ένα πικάπ-ρακ με ηλεκτρονικά πολυτελείας στα ράφια του αλλά ένα πραγματικά κόμπακτ πικάπ που, όμως, εξοπλίζεται με τα πιο εκλεκτά συστατικά.

Το μοντέρνο, σχεδόν κυκλικό σασί από αλουμίνιο του Synergy περιλαβάνει αναρτημένο υποσασί αλουμινίου από τρία σημεία και τριφασικό μοτέρ 2,5 κιλών με μαγνήτες νεοδυμίου και τρεις αισθητήρες Hall, κατάλληλα απομονωμένο από το υποσασί.

Στο υποσασί μοντάρεται ο περίφημος βραχίονας με σώμα μαγνησίου Series IV και το πλατό βάρους 4,6 κιλών, το οποίο κατασκευάζεται από κράμα αλουμινίου με σπέσιαλ απόσβεση από υλικά αεροδιαστημικής τεχνολογίας και ειδική κατεργασία για την επιφάνεια επαφής με τα βινύλια. Χρησιμοποιεί άξονα από ατσάλι-χρώμιο πάχους 19 χλστ. και μπρούτζινο πηγάδι.

Το πικάπ περιλαμβάνει εντός του σασί phono stage με ρυθμίσεις, που έχει σχεδιάσει η Nagra, το οποίο χρησιμοποιεί step up των Ελβετών για την αρχική ενίσχυση και ενεργό τμήμα με διπολικά τρανζίστορ.

Τροφοδοτείται από μπαταρία και χρησιμοποιεί καλώδιο της Crystal Cable για τη σύνδεση με την κεφαλή. Το εξωτερικό σασί αλουμινίου περιλαμβάνει το κύκλωμα ηλεκτρονικού ελέγχου της ταχύτητας και το τροφοδοτικό, παρέχοντας δυνατότητα μικρορύθμισης.

Το Synergy έρχεται έτοιμο με την περίφημη κεφαλή MC Windfield Ti της Ortofon, η οποία φέρει επίχρυσα πηνία, σώμα τιτανίου κατασκευασμένο με λέιζερ (τεχνική selective laser melting) και αποδίδει 0,2mV με εσωτερική αντίσταση 7Ω. Το Synergy θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο στην τιμή των 14.950₤ λιρών.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...