fbpx
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 17:26

Huawei P20 Pro: Τρικάμερο και με Bluetooth HWA [Video]

Παρουσιάστηκε στο Παρίσι το κορυφαίο smartphone της Huawei από την σειρά P20.

Ο λόγος για το P20 Pro που εξειδικεύεται στη φωτογραφία και στον ήχο. Η νέα συσκευή φέρει στο πίσω μέρος τρεις κάμερες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη ώστε να «βλέπουν» για εμάς το προς φωτογράφιση αντικείμενο για να εφαρμόζονται αυτόματα οι κατάλληλες ρυθμίσεις.

Αργή κίνηση

Η μεσαία κάμερα είναι για το RGB (έγχρωμη δηλαδή) και έχει ανάλυση 40MP, η πρώτη έχει 8MP και λειτουργεί ως τηλεφακός, ενώ η κάτω είναι ασπρόμαυρη στα 20ΜP. Οι κάμερες έχουν σφραγίδα Leica και υποβοηθούνται από αισθητήρα θερμοκρασίας χρώματος για σωστές λήψεις. Ακόμη το φωτογραφικό σύστημα του P20 Pro έχει οπτικό ζουμ 3Χ και υβριδικό 5Χ. Επίσης υπάρχουν και τρεις θέσεις διαφράγματος από f1.6 έως f2.4.

Time Lapse

Ως βιντεοκάμερα έχουμε ανάλυση UHD 4K (εγγραφή κατά H.265 και Η.264), αλλά και slow motion στα 960 καρέ όπως και ποιοτικό time lapse. Η εμπρός κάμερα για τις selfie είναι 20ΜP με «άνοιγμα» f2.0 με εξελιγμένα εφέ όπως πορτραίτου και bokeh, το βίντεο εδώ είναι 720p.

Το ζουμ της κάμερας


Στο ήχο τώρα δεν υπάρχει έξοδος ακουστικών mini jack, αλλά αυτός λαμβάνεται ψηφιακά και αναλογικά (υπάρχει αντάπτορας από USB-C σε θηλυκό mini jack στη συσκευασία) από την USB-C. Στην συσκευασία θα βρείτε επίσης ένας ζευγάρι ακουστικών τερματισμένα σε USB-C. Η συσκευή έχει στο κάτω μέρος δύο ηχεία, ένα για κάθε κανάλι που υποστηρίζονται με σύστημα Dolby Atmos.

 

Dolby Atmos

 

Aκροάσεις του Bluetooth HWA με τον ενισχυτή ακουστικών της Hifiman αξίας 50.000 ευρώ

Υπάρχουν επιλογές Smart (γενικής ακρόασης), film (όταν βλέπουμε ταινίες) και Music (για τη μουσική). Στη επιλογή Music έχουμε τρία φίλτρα ισοστάθμισης ένα που ονομάζεται Rich, ένα Focused και ένα Open. Στο Bluetooth, για τον ήχο η συσκευή, υποστηρίζει το νέο πρωτόκολλο HWA που είναι πολύ καλύτερο από το aptX αφού «παίζει» ασύρματα Hi-res τραγούδια.

Τα νέα ασύρματα ακουστικά


Η οθόνη του Huawei P20 Pro είναι 6,1 ιντσών τεχνολογίας OLED με ανάλυση 2.240x1.080 pixels. Αυτή καταλαμβάνει σχεδόν όλη την πρόσοψη της συσκευής αφήνοντας εκτός το κάτω μέρος όπου υπάρχει το home button που εμπεριέχει τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος. Στο επάνω μέρος υπάρχει το μοδάτο Notch που «αγκαλιάζει» την εμπρός κάμερα με έναν αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου. Το κινητό «ανοίγει» και με αναγνώριση προσώπου. Υπάρχουν ρυθμίσεις φωτεινότητας, θερμοκρασίας λευκού και χρώματος ώστε να έχουμε ακρίβεια εικόνας ειδικά για τις φωτογραφίες και την παρακολούθηση ταινιών.


Το κινητό θα κυκλοφορήσει μετά το Πάσχα σε τρία χρώματα. Σε μαύρο, μπλε και twilight που μοιάζει με τα χρώματα που δημιουργεί μια κηλίδα βενζίνης σε νερό. To τελευταίο είναι αρκετά εντυπωσιακό. Η τιμή της συσκευής στην Ελλάδα θα είναι 879 ευρώ, 10 ευρώ πιο χαμηλά από την Ευρώπη.

 

To Huawei P20 Pro και οι επίσημες θήκες του

 

Η Huawei παρουσίασε και την Porsche Design εκδοχή του κινητού με την ονομασία Mate RS που κοστίζει κοντά στα 2.000 ευρώ και έχει αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη και τις τρεις κάμερες στην μέση της πλάτης της συσκευής και όχι στην άκρη όπως στο P20 Pro.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...